همان‌طور که می‌دانید هر کفپوشی مناسب فضای خاصی است و ویژگی‌های هر کفپوش تعیین‌کننده‌ی کاربری آن است. از این‌رو برای مکان‌هایی که در معرض ساییدگی و استهلاک بالایی قرار دارند نیاز به کفپوش خاصی است. در واقع این مکان‌ها روزانه تنش‌های زیادی را تحمل می‌کنند و کفپوش‌ آن‌ها ویژگی‌های خاصی داشته باشد. در این بین کفپوش پلی اورتان به عنوان یک کفپوش بسیار مقاوم برای مکان‌هایی با تردد بالای انسان و ماشین‌آلات مناسب به شمار می‌رود. اگر با این کفپوش آشنا نیستید ما را در این مقاله همراهی کنید تا کنار یکدیگر مطالب مفید و جالبی یاد بگیریم.  

کفپوش پلی اورتان چیست؟

مواد اولیه‌ی پلی اورتان یا پلی یورتان (Polyurethane Flooring) بر پایه‌ی پلیمر و سایر مواد شیمیایی است. این کفپوش جزء کفپوش‌های دو جزئی است، به این معنا که برای ساخت آن، رزین‌های پلی ال با سخت‌کننده‌هایی به نام ایزوسیانات‌ها ترکیب می‌شوند. علاوه بر این به کمک با افزودنی‌های دیگری مانند فیلرها و مواد پلاستیکی می‌توان در آن تغییرات ظاهری ایجاد کرد. ضمن این‌که خاصیت این کفپوش با تغییر میزان مواد به کار رفته در آن تغییر می‌کند. فرمولاسیون آن به گونه‌ای است که دارای یک پیوند مولکولی بسیار قوی است و از این نظر غیرجاذب به شمار می‌رود. ضمن این‌که این کفپوش مقاومت بالایی در برابر تردد سنگین دارد و به این سادگی‌های دچار ساییدگی نمی‌شود.

جدای از تمام این‌ها عایق دمایی مناسبی به شمار می‌رود و برای صرفه‌جویی در انرژی گزینه‌ی بسیار مناسبی است. به طور کلی برای مکان‌هایی مناسب است که به دلیل تردد بالا نیاز به مقاومت بالایی دارند. این کفپوش کاملا نرم و انعطاف‌پذیر است و خاصیت کشسانی دارد، از این نظر برای مکان‌های تجاری ، صنعتی ، پارکینگ‌ها، سالن‌های ورزشی گزینه‌ی مناسبی است.

مزایای کفپوش پلی اورتان

کاربرد گسترده‌ی به دلیل ویژگی‌های خاص آن است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نرمی و انعطاف پذیری

اهمیت نرم و انعطاف‌پذیر بودن آن از چند جهت قابل بررسی است:

1.
اولین مزیت نرم و ارتجاعی بودن این کفپوش به ساختار آن برمی‌گردد. درواقع کفپوش‌های سخت در برابر تغییرات دمایی آسیب‌پذیر هستند و امکان ترک برداشتن آن‌ها زیاد است. این درحالی است که برای یک کفپوش نرم و منعطف چنین مشکلی پیش نمی‌آید.
2.
نکته‌ی دیگر مربوط به کاهش خطر ناشی از برخورد اجسام و افراد به کفپوش است. از آن جایی که این کفپوش حالتی نرم دارد در صورت برخورد اجسام و افراد به آن، آسیبی جدی به آن‌ها وارد نمی‌شود.

مقاومت بالای پلی یورتان

این محصول با مقاومت بالایی که دارد شناخته می‌شود. مقاومت آن به اندازه‌ای است که به عنوان کفپوش مناسب کارخانه‌های صنعتی به کار می‌رود. به طور کلی مقاومت این کفپوش در برابر موارد زیر است:

1.
مقاوم در برابر خط‌وخراش و ساییدگی
2.
دارای مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
3.
ظرفیت بالا برای تحمل فشار و ضربه

برخورداری از سطحی یکپارچه و بدون درز

در بسیاری از مکان‌ها، یکپارچه بودن سطح کفپوش اهمیت به سزایی پیدا می‌کند. در این صورت به دلیل یکپارچه و بدون درز بودن سطح کفپوش، نظافت و شستشوی آن آسان می‌شود. ضمن این‌که در بسیاری از صنایع احتمال ریختن مواد اسیدی و خطرناک بر روی کفپوش وجود دارد. در چنین حالتی بدون درز بودن کفپوش مانع از نفوذ مواد آسیب‌زا به داخل کفپوش می‌شود.

کفپوش پلی اورتان ضد آب است

از دیگر ویژگی‌ها می‌توان به ضدآب بودن آن اشاره کرد. به همین دلیل این کفپوش به سادگی با انواع شوینده‌ها نظافت می‌شود. در واقع ضدآب و رطوبت بودن آن امکان استفاده از آن را در مکان‌های مختلف بالا می‌برد.

ضد UV

عدم تغییر رنگ نکته‌ی دیگری است که این محصول دارای آن است. در واقع این کفپوش در برابر اشعه‌ی ایکس مقاوم است و به دلیل تابش مستقیم نور خورشید دچار تغییر رنگ نمی‌شود. به همین دلیل قابلیت نصب در فضای باز را نیز دارد.

کاربرد کفپوش پلی اورتان

با توجه به مقاومت بالا، سطح یکپارچه، خاصیت غیرجاذب و انعطاف‌پذیر بودن ، می‌توان از آن به عنوان کفپوش پرکاربرد یاد کرد. ضمن این‌که قابلیت نصب بر روی انواع سطوح موزاییک، سرامیک، بتنی و سنگی را دارد. همچنین برای نصب آن نیاز چندانی به زیرسازی نیست. در ادامه به کاربردهای این کفپوش اشاره می‌کنیم.

یکی از مهم‌ترین کاربردها نصب در پارکینگ‌های طبقاتی است. در واقع میزان استفاده از این کفپوش در پارکینگ‌ها به اندازه‌ای است که از آن به عنوان کفپوش پارکینگ نیز یاد می‌شود. کفپوش پارکینگ باید مقاومت بالایی در برابر تردد، فشار و سایش داشته باشد. ضمنا باید غیرجاذب باشد تا مایعاتی مانند آب، بنزین، گازوئیل و روغن به درون آن نفوذ نکنند. با توجه به تمامی مواردی که اشاره شد می‌توان از  پلی اروتان به عنوان کفپوش پارکینگ یاد کرد.

چون این محصول جزء کفپوش‌های دوجزیی به شمار می‌رود که ضمن مقاوم بودن دارای چسبندگی بالایی نیز است. در نتیجه یکی از پرکاربردترین کفپوش‌ها در صنایع به شمار می‌رود. زیرا به دلیل نرم و انعطاف‌پذیر بودن دچار ترک‌خوردگی نمی‌شود. این کفپوش کاملا یکپارچه و بدون درز و شکاف است و درنتیجه امکان نفوذ مواد شیمیایی و خطرناک به داخل آن وجود ندارد. از آن‌جایی که در کارخانه‌های صنعتی تجهیزات و ماشین‌آلات زیادی وجود دارد نیاز به کفپوش مقاومی دارند، گزینه‌ی مناسبی است. به طور کلی از این کفپوش در صنایع نساجی، خودروسازی، داروسازی، پتروشیمی، بسته‌بندی، انبارها، کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و… به کار می‌رود.

اگر به کف باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی دقت کنید متوجه می‌شوید که اکثر سالن‌های ورزشی استاندارد ازین کفپوش استفاده می کنند. پرکاربرد بودن این کفپوش در سالن‌های ورزشی به دلیل مقاومت آن در برابر تردد زیاد و مهم‌تر از آن نرم و انعطاف‌پذیر بودن آن است. درواقع همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد به دلیل خاصیت ارتجاعی این کفپوش در صورت زمین خوردن افراد حین ورزش، آسیب جدی به آن‌ها وارد نمی‌شود.  می‌توان روی این کفپوش خط‌کشی انجام داد. اصولا از این کفپوش برای سالن‌های فوتسال، والیبال، بسکتبال، دو و میدانی و … استفاده می‌شود.

از آن‌جایی که ضد UV هستند قابلیت نصب در فضای باز را نیز دارند. از این کفپوش می‌توان در پارکینگ‌های فضای باز، بارهای ساحلی، عرشه‌ها و حتی رمپ‌های بارگیری استفاده کرد.

از آن‌جایی که دما در سردخانه‌ها و اتاق‌های انجماد بسیار پایین است باید از کفپوشی استفاده کرد که در دمای زیر صفر مقاوم باشد.  این محصول در دمای زیر صفر نیز مقاوم است و دچار آسیب نمی‌شود.

نصب کفپوش پلی اورتان

به طور کلی شیوه‌ی نصب آن شباهت بسیاری به شیوه‌ی نصب کفپوش اپوکسی دارد. تنها تفاوتی که بین شیوه‌ی نصب این دو کفپوش وجود دارد، حساسیت بالای پلی‌ یورتان نسبت به رطوبت است. همینطور قابلیت نصب در مکان مرطوب را ندارد و برای نصب آن باید لایه‌ی پرایمر (آستر) و بعد لایه‌ی میانی اپوکسی نصب شود. در نهایت لایه‌ی‌ آخر نصب می‌گردد. در ادامه به مراحل نصب این کفپوش می‌پردازیم.

مراحل:

آماده سازی
اولین قدم پیش از نصب، آماده سازی کف و هم‌سطح و هموار کردن بستر است.
اجرای لایه پرایمر
بعد از این‌که کف به طور کامل آماده شد، لایه‌ی پرایمر به عنوان اولین لایه اجرا می‌شود. در این مرحله رزین اپوکسی بدون هیچ ماده‌ی اضافه‌ای به شکل رقیق بر روی کف اعمال می‌شود. این لایه از ترکیب رزین های پلیمری و سفت‌کننده‌ تشکیل می‌شود. در واقع این لایه حکم مغزی کفپوش را دارد و میزان مقاومت آن را تعیین می‌کند. جالب است بدانید که این لایه میزان چسبندگی زیادی بر روی سطوح فلزی و بتنی دارد.
اجرای لایه میانی
بعد از مراحل پیشین نوبت به اجرای لایه‌ی میانی می‌رسد که هدف از آن افزایش مقاومت کششی و مکانیکی آن است. این لایه با رزین‌های اپوکسی، دانه‌های سیلیس اجرا می‌گردد و در نهایت چسبندگی آن را افزایش می‌دهد.
نصب لایه نهایی
در نهایت روکش اجرا می‌گردد که مقاومت کفپوش را در برابر روغن‌های صنعتی و مواد اسیدی افزایش می‌دهد. این روکش از ترکیب رزین پلی اورتان با هاردنر تشکیل می‌شود و امکان افزودن سایر مواد نیز به آن وجود دارد. این لایه دارای سه حالت مات، نیمه براق و براق است.

نتیجه

به طور کلی کفپوش پلی اورتان  بیش‌تر کاربرد صنعتی داشته و به عنوان کفپوش پارکینگ و کفپوش سالن‌های ورزشی نیز شناخته می‌شود. این کفپوش به دلیل خاصیت کشسانی و مقاومت بالای سایشی طول عمر بالایی دارد و به این سادگی ها دچار سایش و خوردگی نمی‌شود.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *