کف‌پوش‌ها از عناصر مهم در طراحی داخلی منازل مسکونی و محیط‌های تجاری به شمار می‌روند. تغییری که کفپوش‌ها در ظاهر محیط ایجاد می‌کنند غیر قابل انکار است. امروزه پارکت لمینت به دلیل ایجاد محیطی گرم و دوستانه و ایجاد حسی خوشایند از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل به هر آن‌چه که باید درباره‌ی پارکت لمینت دانست، بپردازیم.

پارکت یا پارکت چوبی

پارکت به همان پارکت‌های چوبی گفته می‌شود که از چوب طبیعی ساخته می‌شود. این پارکت‌ها روش خاصی برای تولید ندارند و بعد از تبدیل شدن چوب طبیعی به الوار به ابعاد کوچک‌تری تبدیل می‌شوند. پارکت‌ها از چوب‌ درختان مختلف تولید می‌شوند که متداول‌ترین آن‌ها شامل چوب درخت‌های گردو، بلوط، راش، مربائو و … است. قیمت پارکت‌ها با توجه به نوع چوب و مقاومت آن متغیر می‌باشد. برای نصب این نوع از کف‌پوش‌ها باید از چسب مخصوص استفاده کرد.

استفاده از پارکت از قرن هفدهم آغاز شد و  طبقه‌ی مرفه و اشراف برای کف خانه‌های خود از این نوع کف‌پوش استفاده کردند. همچنان نیز این نوع کف‌پوش به دلیل طبیعی بودن از قیمت بالایی برخوردار است و به عنوان کف‌پوشی لوکس محسوب می‌شود و بیش‌تر برای فضاهایی با طراحی کلاسیک مناسب می‌باشد. امروزه با عرضه‌ی سایر کف‌پوش‌ها تقاضا برای پارکت پایین است و به راحتی در بازار یافت نمی‌شود.

پارکت لمینت

لمینت به نوعی از کف‌پوش‌ها گفته می‌شود که ماده‌ی اصلی آن‌ها چوب نیست بلکه از خمیر چوب فشرده تولید می‌شود. به دلیل شباهت این نوع از کف‌پوش‌ها به پارکت، به آن پارکت لمینت نیز گفته می‌شود. لمینت‌ها دارای لایه‌های مختلفی هستند که لایه‌ی درونی آن ساخته شده از MDF است و لایه‌ی بیرونی از HDF و HPL  است.

دور تا دور پارکت لمینت شیارهایی وجود دارد که لمینت‌ها در داخل یکدیگر قفل می‌شوند که اصطلاحا به آن کلیک شدن می‌گویند. این عمل منجر به عدم حرکت کف‌پوش می‌شود.

تاریخچه‌

ابداع کننده کف‌پوش‌های لمینت‌ یک شرکت سوئدی به نام Perstrop است که برای اولین بار این محصول را در سال 1977 با عنوان Pergo به بازار عرضه کرد. به همین دلیل در سال‌های اولیه این محصول با نام Pergo شناخته می‌شد. این محصول بعد از مدتی وارد بازارهای اروپا شد و یک دهه بعد پا به بازار آمریکا گذاشت. مانند هر محصول دیگری نیز تحولات زیادی را پشت‌سر گذاشت تا به کیفیت امروزه برسد. لمینت‌های اولیه مانند پارکت با چسب نصب می‌شدند و بعدها توسط یک شرکت سوئدی دیگر اولین پارکت‌های بدون چسب وارد بازار شد. در نهایت یک شرکت بلژیکی سیتمی ابداع کرد تا تایل‌های لمینت هنگام نصب، موازی و هم‌سطح هم قرار بگیرند.

به مرور زمان لمینت محبوبیت زیادی پیدا کرد که در این بین نباید از تاثیری که مجلات دکوراسیون و طراحان داخلی در معرفی این محصول داشتند غافل شد. امروزه لمینت در بازارهای جهانی به عنوان یک کف‌پوش محبوب شناخته می‌شود و شرکت‌های بسیاری این محصول را تولید می‌کنند. در بین برندهای مختلف، شرکت‌های آلمانی و ترک جزء بهترین تولیدکنندگان پارکت لمینت به شمار می‌روند. امروزه نیز نمونه‌های چینی این محصول در بازار جهانی جای پای خاصی پیدا کرده است. با تمام این‌ها واردات این محصول به ایران ممنوع است و تمام نمونه‌های موجود در بازار داخلی، ساخت ایران می‌باشد.

هر یک از کف‌پوش‌های پارکت و لمینت، دارای مزایا و معایبی هستند. آگاهی از تفاوت‌هایی که این دو با هم دارند شما را در انتخاب کف‌پوش مناسب کمک می‌کند. در ادامه به طور کامل تفاوت‌های موجود بین این دو کف‌پوش را شرح می‌دهیم.

  • نحوه نصب

مهم‌ترین تفاوت پارکت با لمینت در نحوه‌ی نصب آن می‌باشد. برای نصب لمینت باید از چسب مخصوص استفاده کرد به همین دلیل در نصب پارکت، کثیف‌کاری زیادی صورت می‌گیرد. پس از خشک شدن چسب، سطح آن را ساب می‌زنند و سپس در مرحله‌ی بعد روی آن را لاک می‌زنند، بعد از گذشت 24 ساعت امکان چیدمان وسایل روی پارکت وجود دارد.

این در‌حالی است که نصب لمینت بسیار آسان است و درواقع می‌توان، مهم‌ترین نقطه‌ی قوت لمینت نسبت به پارکت را در نصب آسان آن دانست. پارکت لمینت‌ها دارای شیارهایی هستند که اصطلاحا به آن‌ها کلیک گفته می‌شود. هنگام نصب این کلیک‌ها در یکدیگر چفت می‌شوند و نصب به اتمام می‌رسد. این ویژگی علاوه بر  نصب آسان و سریع در مدت زمان کوتاه، جابه‌جایی و انتقال لمینت را نیز امکان‌پذیر می‌کند.

زیر لمینت عایقی فومی با ضخامت 2 میلی‌متر پهن می‌شود که مانع آسیب وارد شدن به کف اصلی می‌شود. علاوه‌‌براین از انتقال صدا به واحد پایین جلوگیری می‌کند. همچنین  از انعکاس صدا در داخل واحد نیز جلوگیری می‌کند و در برابر حرارت نیز عایق مناسبی است.

  • درجه مقاومت و طول عمر

پارکت‌ چوبی به دلیل این‌که از چوب خالص تولید می‌شوند به شدت در برابر آب و رطوبت حساسند و درجه‌ی مقاومت کمی دارند. پارکت چوبی اگر در تماس با آب و رطوبت قرار بگیرند به مرور زمان متورم شده و شکل ظاهری خود را از دست می‌دهند. همچنین پارکت‌ها در برابر خش و ضربه آسیب‌پذیر هستند. در حالی‌که لمینت به دلیل روکش خاص خود از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردارند. همچنین لمینت ضدخش و ضدضربه است. طول عمر لمینت بستگی زیادی به میزان کیفیت آن و درجه‌ی سایش آن دارند. به طور کلی طول عمر پارکت چوبی از  لمینت بیش‌تر است.

  • قیمت

پارکت لمینت به دلیل متریال ساده و نحوه‌ی نصب آسان از قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به پارکت چوبی برخوردار است. پارکت چوبی کالایی لوکس به شمار می‌رود و قیمت بالایی دارد.

  • تنوع در طرح و رنگ

 لمینت نسبت به پارکت از تنوع بیش‌تری در طرح و رنگ برخوردار است. لمینت در طرح‌های ساده، شیاردار، وی گروپ، روکش برجسته و صاف به بازار عرضه می‌شود. رنگ‌های پرطرفدار لمینت، شامل رنگ‌های سفید، عسلی، طوسی، خاکستری و تیره می‌باشد. این درحالی است که پارکت به دلیل این‌که از چوب تهیه می‌شود محدودیت در طرح و رنگ دارد.

  • مراقبت و نگهداری

محافظت از لمینت بسیار ساده‌تر از پارکت است زیرا به دلیل روکش ضد آبی که دارد آسیب کم‌تری می‌بیند و همچنین نظافت ساده‌تری نیز دارد. پارکت‌ها بعد از گذشت چند سال، سطوح‌شان سابیده می‌شود و باید دوباره آن‌ها را لاک زد.

  • عایق صدا و حرارت

به دلیل قرار گرفتن فوم زیر  لمینت هنگام نصب، عایقی در برابر صدا ایجاد می‌شود و همچنین لمینت در برابر حرارت نیز عایق می‌باشد. در حالی که پارکت هیچ یک از این مزیت‌ها را ندارد.

  • قابل انتقال و جابه‌جایی و دارای قابلیت تعویض

یکی از مزیت‌های مهم لمینت نسبت به پارکت در امکان جابه‌جایی و انتقال آن است. همچنین لمینت امکان تعویض نیز دارد و اگر برای هر یک از تایل‌های آن آسیبی وارد شود به سادگی می‌توان آن را تعویض کرد.

  • زیبایی ظاهری

پارکت به دلیل این‌که از چوب طبیعی ساخته می‌شود حس بهتر و طبیعی‌تری را نسبت به لمینت القا می‌کند. ولی پارکت تنوع رنگ و طرح کم‌تری نسبت به لمینت دارد.

  • سازگاری با محیط زیست

پارکت به دلیل طبیعی بودن راحت تجزیه می‌شود و سازگاری بیش‌تری با محیط زیست دارد. در حالی که لمینت از لایه های مختلف و تحت فشار تولید می‌شود و تجزیه‌ی آن‌ها ساده نیست.

جدای از مزایای بسیاری که لمینت دارد، یکی دیگر از عوامل مؤثر در محبوبیت بالای این کف‌پوش، کاربردهای متنوع آن می‌باشد. این کف‌پوش در گذشته بیش‌تر در منازل استفاده می‌شد و مصرف خانگی داشت. ولی امروزه به  دلیل کیفیت بالا و زیبایی خاصی که این کف‌پوش به فضا می‌بخشد در مکان‌های دیگر از دفاتر کار و موسسه‌های تجاری گرفته تا رستوران‌ها استفاده می‌شود.

  • منازل مسکونی

به دلیل تاثیر خاصی که لمینت در دکوراسیون خانه دارد و زیبایی خاص و گرمی که به محیط می‌بخشد در کنار کیفیت بالا و قیمت مناسب و … لمینت جزء کف‌پوش‌های محبوب در مصرف خانگی به شمار می‌رود. از لمینت، برای پوشش کف خانه از سالن پذیرایی گرفته تا اتاق خواب‌ها و حتی آشپزخانه (به شرط استفاده از پارکت لمینت ضدآب)، می‌توان بهره برد. لمینت  فضای دوستانه‌ و گرمی به منزل شما می‌بخشد. ضمن این‌که به دلیل عایق حرارتی و صوتی برای اتاق خواب‌ها، به ویژه اتاق کودک بسیار مناسب است.

  • دفاتر و موسسه‌های تجاری

قطعا  لمینت نقش مؤثری در دکوراسیون محل کار شما دارد و در بالا بردن سطح کاری شما را نقش مؤثری دارد. ضمن این‌که مرتب و زیبا بودن محل کار در افزایش روحیه‌ی کارمندان و تیم شما دخیل است. علاوه بر همه‌ی این‌ها پارکت لمینت به دلیل دوام بالا و نظافت آسان مناسب محیط‌های پر رفت و آمد است.

  •  رستوران‌ها و کافه‌ها

استفاده از دکوراسیون چوبی در مکان‌هایی چون کافه و رستوران در ایجاد حس آرامش نقش زیادی دارد. علاوه بر این لمینت را به راحتی قابل نظافت است و برای مکان‌هایی چون کافه و رستوران پیشنهاد مناسبی است. ضمن این‌که هنگام جابه‌جایی به سادگی می‌توان لمینت را جدا کرد و در مکان جدید نصب کرد.

  •  گالری‌ها و فضاهای هنری

یکی دیگر از مکان‌هایی که برای پوشش کف آن از لمینت استفاده می‌شود، گالری‌ها و فضاهای هنری و فروشگاه‌های صنایع دستی می‌باشد. پارکت لمینت به دلیل نمای چوبی خود در ترکیب با سایر آثار هنری زیبایی  و گرمای چند به فضا می‌بخشد.

  •  فروشگاه‌ها و مغازه‌ها

دکوراسیون و زیبایی ظاهری نقش زیادی در جلب توجه افراد دارد. به همین‌دلیل امروزه بسیاری از صاحبان کسب‌وکار به زیبایی محل کار خود توجه نشان می‌دهند. بسیاری از مغازه‌ها، بوتیک‌ها و فروشگاه‌ها از لمینت استفاده می‌کنند.  

نحوه‌ی نصب

همان‌طور که پیش‌‌تر اشاره شد، پارکت لمینت به آسانی قابل نصب و اجرا می‌باشد. برای نصب ابتدا باید زیرسازی‌های لازم انجام شود و فضا کاملا یکدست شود. سپس نصب از گوشه‌ی اتاق شروع می‌شود. ابتدا فومی که نقش عایق را دارد زیر لمینت پهن می‌شود. برای نصب نیازی به چسب نیست و تایل‌ها از محل شیارهایی که دارند در یکدیگر کلیک می‌شوند. بعد از نصب تایل‌های کنار دیوار، تایل‌های ردیف‌های پایین‌تر نیز نصب می‌شود. در نهایت فضایی یکدست خواهیم داشت که از هر چهار طرف، تایل‌ها به یکدیگر وصل شده‌اند که توسط قرنیزها محکم می‌شوند.

قیمت

به طور کلی پارکت لمینت با توجه به کیفیت و مزایا و کاربردهای مختلفی که دارد، نسبت به کف‌پوش‌های دیگر از قیمت مناسبی برخوردار است. قیمت آن با توجه به جنس، کیفیت مواد اولیه، ضخامت، میزان مقاومت در برابر رطوبت و ضربه، برند تولید کننده متغیر می‌باشد.

کف‌پوش‌ها تاثیر به‌سزایی در زیبایی محیط دارند. به همین دلیل انتخاب کف‌پوش مناسب با قیمت و کیفیت مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

 لمینت با توجه به کیفیت بالا، تنوع گسترده، نصب آسان و مزایای بی‌شمار دیگری که دارد گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود.

این محصول دارای تنوع زیادی است و در کلاس‌های مختلفی توسط برندهای مختلف تولید می‌شود. در نتیجه داشتن اطلاعات کافی به شما در انتخاب درست کمک شایانی می‌کند. از این‌رو شما می‌توانید به صورت کاملا رایگان با مشاوران خبره‌ی ما در شرکت ایده‌آرای راشین مشورت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *