امروزه در دنیای متنوع و جذاب کفپوش‌ها، کفپوش پی وی سی از محبوبیت بالایی برخوردار است. بخشی از این محبوبیت به قیمت مناسب آن بستگی دارد و بخش هم به مزایای دیگر آن برمی‌گردد. این کفپوش کاربردهای مختلفی دارد و به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به طور کامل به کفپوش پی وی سی (PVC) بپردازیم.

کفپوش پی وی سی چیست؟

 پی وی سی نوعی پوشش پلیمری است که ترکیبی از کربن، هیدروژن و کلر است که در چندین لایه ساخته می شود. به طور کلی پی وی سی (PVC) مخفف شده‌ی واژه‌ی  Poly Vinyl chloride است که اولین بار توسط فردی آمریکایی به نام والدو سیمون ساخته شد. به مرور زمان این محصول رشد زیادی کرد و با به کارگیری مواد و تکنولوژی بروزتر در فرآیند تولیدش، قابلیت‌هایش نیز افزایش یافت. امروزه از کفپوش‌ pvc در مکان‌های مختلف، از منازل مسکونی گرفته تا مراکز تجاری و درمانی بسیار استفاده می‌شود. این کفپوش در حال حاضر به دو صورت تایلی و رولی در بازار موجود است.

انواع لایه‌های کفپوش پی وی سی

میتوان گفت کفپوش پی وی سی به طور کلی دارای 3 لایه‌ است که این لایه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • لایه‌ی رویی و یا پوششی که از کفپوش در برابر سایش، ضربه و نور خورشید محافظت می‌کند.
  •  دکوراتیو یا تزئینی که روی آن طرح و چاپ زده می‌شود.
  •  اصلی یا هسته‌ی مرکزی که از جنس پی وی سی است و حکم استخوان‌بندی اصلی کفپوش را دارد.

دلایل اصلی محبوبیت کفپوش پی وی سی، برخورداری از ویژگی‌های خاص و مزایای بسیاری است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

جلوگیری از انتشار صدا

از مزایای کفپوش pvc عدم انتشار و انتقال صدا هنگام تردد است.  

مواد اسیدی

پوشش کفپوش پی وی سی از آن در برابر مواد اسیدی محافظت می‌کند. از این نظر شستشوی این کفپوش با شوینده‌های مختلف هیچ مانعی ندارد و آسیبی به آن وارد نمی‌کند. به همین دلیل از جمله کفپوش‌های پرکاربرد در مراکز درمانی به شمار می‌رود. 

ضربه و سایش

در برابر ضربه، خط‌وخش و سایش مقاوم است و به همین دلیل در مکان‌های پرتردد کاربرد زیادی دارد. همچنین به دلیل نرم و انعطاف‌پذیر بودن، احتمال شکستن اجسام شکستنی در صورت برخورد با آن کم است.

دوام بالا

به دلیل مقاومت بالایی که کفپوش PVC در برابر ضربه و سایش گرما و … دارد دیرتر دچار آسیب می‌شود. از این‌نظر نسبت به کفپوش‌های چوبی طول عمر بیش‌تری دارند.

دارای خاصیت آنتی باکتریال

 نوع مواد به کار رفته در این محصول بافت خاصی دارد، امکان نفوذ آلودگی و باکتری‌ها در آن وجود ندارد. از این نظر کفپوش مناسبی برای مراکز درمانی به شمار می‌رود.

قابلیت نصب روی سطوح مختلف

این نوع کفپوش pvc نصب آسانی دارد و قابلیت نصب بر روی انواع سطوح سنگی، سرامیکی، سیمانی و … را دارد.

قیمت مقرون به صرفه

در دنیای متنوع کفپوش‌ها، کفپوس پی وی سی جزء آن دسته از کفپوش‌های مقرون به صرفه به شمار می‌رود. این کفپوش قیمت کم‌تری نسبت به پارکت چوبی، پارکت لمینت و سنگ و سرامیک دارد. به همین دلیل بهتر است که از طرح‌های چوبی و یا طرح سنگ این کفپوش بهره ببرید.

نظافت آسان

 مهم‌ترین مزیت‌های کفپوش pvc قابل شستشو بودن آن و عدم حساسیتش به آب و رطوبت و مواد شیمایی و شوینده است. از این نظر به سادگی و با خیال راحت می‌توانید آن ‌را نظافت کنید. همین ویژگی  این کفپوش را  برای فضاهای پرتردد مانند مراکز درمانی، تجاری و … مناسب می‌کند.

طرح و رنگ متنوع

این کفپوش  دارای رنگ‌ و طرح متنوعی است و طیف سلیقه‌ای گسترده‌ای را در بر می‌گیرد.

 

کفپوش pvc معایبی نیز دارد که باعث می‌شود برخی از افراد تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند. این معایب شامل موارد زیر می‌باشند.

ظاهر غیرمعمول

PVC در مقایسه با کفپوش‌هایی مانند پارکت، لمینت و سنگ، مصنوعی به شمار می‌رود. زیرا بر خلاف سایر کفپوش‌ها که مواد اولیه‌شان از طبیعت گرفته می‌شود و حسی از طبیعت را القا می‌کنند از جنس پلاستیک است. به همین دلیل ظاهری غیرطبیعی دارد.

غیرقابل بازیافت

همانطور که میدانید کفپوش پی وی سی از مشتقات نفتی تولید می‌شود و به نوعی مواد به کار رفته در آن قابلیت بازیافت و برگشت‌پذیری به محیط را ندارند. در واقع این کفپوش، محصول سبزی نسیت و از این‌رو طرفداران محیط‌زیست تمایلی به استفاده از آن ندارند.

انعطاف زیاد

برخی از مدل‌های این کفپوش حالتی نرم و ارتجاعی دارند و به همین دلیل ممکن است به مرور زمان پایه‌های میز روی آن رد بیندازند. در این صورت ظاهر آن دچار آسیب خواهد شد.

حساسیت به نور خورشید

این کفپوش نسبت به نور خورشید حساسیت بالایی دارد و امکان تغییر رنگ کفپوش بر اثر تابش نور خورشید از معایب آن به شمار می‌رود.

عدم نصب مجدد

از آن جایی که کفپوش pvc با چسب به کف زمین می‌چسبد امکان تعویض و جابه‌جایی آن در صورت آسیب‌ دیدن وجود ندارد.

هزینه نصب بالا

 در واقع قیمت کفپوش pvc نسبت به سایر کفپوش‌ها کم‌تر است. ولی از آن جایی‌که پیش از نصب باید زیرسازی‌های لازم صورت گیرد هزینه‌ی نهایی نصب نسبت به پارکت لمینت زیاد می‌شود.

مقالات مرتبط با کفپوش پی وی سی

انواع کفپوش ساختمان

تمیز کردن کفپوش پی وی سی

تفاوت پارکت لمینت و کفپوش

کفپوش پی‌‌وی‌‌سی

نصب کفپوش پی وی سی

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد یکی از مزایای کفپوش pvc نصب سریع و آسان آن است. در این بخش قصد داریم به طور کامل مراحل نصب این کفپوش را بررسی کنیم.

  • اولین کاری که پیش از نصب این کفپوش باید انجام داد، تمیز کردن کف ساختمان با هدف از بین بردن آلودگی‌ها است.
  • در مرحله‌ی بعد باید زیرسازی‌های لازم به طور کامل انجام شود. اصولا برای زیرسازی از سیمان و چسب چوب استفاده می‌شود. در این حالت سطح کاملا هموار می‌شود و برآمدگی و فرورفتگی‌ها از بین می‌رود. بعد از انجام زیرسازی باید یک روز بگذرد تا سطح کاملا خشک شود.
  • سپس باید بسته‌های کفپوش در محیطی که قرار است نصب شود به مدت 48 ساعت با هدف هم‌دما شدن با محیط قرار داده شود.
  • در مرحله‌ی نصب باید به پشت تایل‌ها و کف زمین به طور کامل چسب زده شود و سپس اقدام به چسباندن تایل‌ها به کف کرد.
  • برای حاشیه‌ی دیوارها نیز باید از قرنیز و ابزارهای مناسب این نقاط استفاده کرد.
  • در نهایت بعد از نصب باید به مدت یک شبانه‌روز از قرار دادن اشیا و اجسام بر روی کفپوش خودداری کرد. با این کار به چسب زمان داده می‌شود تا به طور کامل بچسبد.

کفپوش‌های پی وی سی امروزه به دلیل قابلیت‌هایی که دارد در مکان‌های مختلفی نصب می‌شود و به همین دلیل شناخت کامل مهم و ضروری است.

 به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم که به شکل کامل این کفپوش را به شما عزیزان معرفی کنیم. 

امیدواریم که مطالعه‌ی این مقاله به شما در شناخت این کفپوش کمک کرده باشد. 

در نهایت شما می‌توانید به بخش محصولات وب‌سایت راشین مراجعه کنید و آن‌جا این کفپوش متنوع را مشاهده نمایید.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *