پارکت لمینت به دلیل داشتن مزایای زیاد از پرکاربردترین کفپوشهایی است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از دلایل محبوبیت بالای این کفپوش، نصب آسان آن است. البته علیرغم نصب آسان این کفپوش، در صورتی که در نصب آن اصول اولیه رعایت نشود در طول زمان، آسیبهای جدی به آن وارد میشود. ما قصد داریم در این مقاله به نحوهی نصب پارکت لمینت بپردازیم.
نصب پارکت لمینت
پارکت لمینت نوعی پوشش کف است که با ورقهای چوبی ام دی اف و اچ دی اف با ضخامتهای 8 و 12 میل تولید میشود. بعد از انتخاب نوع لمینت، نوبت به نصب پارکت لمینت میرسد. همانقدر که خرید یک پارکت لمینت با کیفیت مهم است به همان اندازه نصب آن نیز دارای اهمیت بسیار است. اگر پارکت لمینت درست و اصولی نصب نشود از عمر آن کاسته میشود و قطعا میتواند مشکلات زیادی در آینده پیش بیاورد.
ابزارها و تجهیزات لازم برای نصب پارکت لمینت
برای نصب احتیاج به یک سری ابزار و لوازم مخصوص داریم
- دستگاه برش
- گونیا
- چکش
- کفساب بتنی
- کفساب لمینت
- رطوبتسنج دیجیتال
- متر
- کاردک چوبی
- اره، چاقوی تیغهدار یا کاتر
- گیرهی نصب پارکت
بعد از انتخاب نوع لمینت، نوبت به نصب پارکت لمینت میرسد. همانقدر که خرید یک پارکت لمینت با کیفیت مهم است به همان اندازه نصب آن نیز دارای اهمیت بسیار میباشد. اگر پارکت لمینت درست و اصولی نصب نشود از عمر آن کاسته میشود و قطعا میتواند مشکلات زیادی در آینده پیش بیاورد. در ادامه به مراحل نصب پارکت لمینت میپردازیم:
مراحل گام به گام نصب
اندازهگیری
اولین مرحله از نصب پارکت لمینت به اندازهگیری فضایی که قصد نصب پارکت لمینت در آن دارید اختصاص دارد. توجه داشته باشید که پس از اندازهگیری، 3 الی 5 درصد به آن اضافه کنید و سپس اقدام به خرید لمینت کنید.
نکتهی دیگر این است که پیش از نصب، لمینت را به مدت 24 ساعت در مکان نصب نگهداری کنید تا با شرایط دمای محیط منطبق شود. با این کار انقباض و انبساط لمینت به طور کامل انجام میشود. در نتیجه به هیچ وجه لمینت را در همان روز ارسال نصب نکنید، چون با این کار طول عمر مفید آن کاسته میشود.
آمادهسازی کف
یکی از مهمترین قابلیتهای پارکت لمینت اجرای آن بر روی انواع سطوح سرامیک، موزائیک، کف بتون میباشد. اما هر چقدر کف و بستر صاف و تراز باشد، طول عمر مفید پارکت لمینت افزایش پیدا میکند.
اگر در بستر کار فرورفتگی یا غیر ترازی داشته باشیم در هنگام تردد، پارکت لمینت به صورت فنری بالا و پایین میشود و بیشتر از اینکه لذت استفاده از لمینت را ببریم باعث ناراحتی میشود. به همین دلیل در صورتی که فضای ما تراز نیست حتما باید نسبت به کفسازی یا زیرسازی آن اقدام کنیم. پس از زیرسازی باید منتظر بمانیم تا کف کاملا خشک و عاری از رطوبت شود. زیرا در صورت خشک نشدن کامل کف، رطوبت به مرور زمان باعث از بین رفتن و بادکردن پارکت لمینت میشود. پس از خشک شدن کامل بسترکف را تراز گذاشته و پس از اطمینان از صافی بستر اقدام به نظافت کف کنید. بستر باید عاری از گرد و غبار باشد.
فومبندی کف
یکی دیگر از مراحل نصب پارکت لمینت فومبندی کف میباشد. ابتدا باید توضیح دهیم فوم چیست و در چه مدلهایی تولید میشود و کارایی آن چیست؟
برای نصب پارکت لمینت حتما باید از فوم استفاده کرد. جنس فوم پلیاروتان یا پلی اتلین است که به شکل رولی و دارای ضخامت 1 تا 3 میل است. بهترین و استانداردترین نوع فوم برای نصب پارکت لمینت فومهایی با ضخامت 2 میل میباشند.
فوم به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل میکند. به این معنا که تا حد بسیار زیادی از انتقال صدای کف به واحد پایین جلوگیری میکند. همچنین در ساختمانهایی که پیلوت هستند (واحدهای روی پارکینگ) به شدت از انتقال گرما و سرما به کف جلوگیری میکند.
فوم پیش از نصب پارکت لمینت بر روی کف پهن میشود. از آنجایی که هنگام نصب لمینت احتمال جمع شدن فوم وجود دارد حتما نقطه اتصال فومها را باید با نوار چسب به هم متصل کنید. این کار مانع از حرکت فوم و اورلب شدن میشود.
نصب پارکت لمینت
با انجام مراحل پیشین بستر آمادهی نصب اصولی پارکت لمینت میشود. در این مرحله باید صافترین دیوار را انتخاب کنید. سپس اولین ورق پارکت لمینت را به صورت کامل و با فاصلهی یک سانتیمتری از دیوار روی کف قرار میدهیم. ورق بعدی را با دقت و دقیقا برابر با ورق قبلی قفل میکنیم تا انتهای دیوار و در نهایت زمانی که به انتهای فضا میرسیم، فضای باقیمانده کمتر از یک ورق کامل است و با اندازهگیری فضای باقیمانده اقدام به برش پارکت لمینت میکنیم. برای نصب رج دوم یک ورق را از وسط برش میدهیم و مانند رج اول عمل میکنیم.
توجه داشته باشید که نقاط اتصال پارکت لمینت به هیچ عنوان نباید موازی باشد. اصطلاحا به صورت آجری باید نصب کرد.
← نصب روی پله را هم ببینید
نصب قرنیز و ابزارها
پس از نصب و تکمیل پارکت لمینت، نوبت به نصب قرنیز و یراقآلات میرسد. نصب قرنیز به دو دلیل حائز اهمیت است. دلیل اول این است که قرنیز به مهار لمینت کمک میکند و فضای خالی یک سانتی دور لمینت را پوشش میدهد. ضمن اینکه از جمع شدن پرز، آشغال، کرک و … در لبهی لمینت جلوگیری میکند. دلیل دوم نیز این است که منجر به زیبایی و دید بصری بهتری میشود.
نوع قرنیز، طرح و رنگ و ابعاد آن به سلیقهی شما بستگی دارد. اگر در فضا قرنیز سرامیکی قدیمی دارید و امکان کندن آن وجود ندارد، قرنیز جدید را میتوانید با چسب یک، دو، سه بچسبانید. اما اگر قرنیز سرامیکی ندارید با میخکوب میتوانید قرنیز را مستقیما به دیوار بچسبانید. برای تفکیک فضای پذیرایی از اتاقها، فاصلهای ایجاد میشود که این فاصله را باید با یراقی به نام میانه پر کنید. در ادامه به دلایل تفکیک و نصب این ابزار اشاره میکنیم:
- کنترل حرکتهای ناشی از انقباض و انبساط پارکت لمینت
- به دلیل اینکه لمینتها در یکدیگر قفل میشوند، در صورت آسیبدیدن تایلها نمیتوان به طور مستقیم همان نقطه را ترمیم کرد. ابتدا باید از اولین درگاه که قابلیت باز و بسته شدن دارد این کار را انجام داد. به عبارتی اگر داخل اتاق خواب خراب شود باید از درب ورودی ساختمان همهی پارکت لمینتها باز شود. اما با فضای خالی که میانه و بین اتاق نشیمن تعبیه شده، دسترسی به نقطهی معیوب، راحتتر است.
هدف ما در این مقاله آموزش نصب پارکت لمینت بود. ولی ذکر این نکته نیز ضروری است که بهتر است برای نصب پارکت لمینت از نصاب حرفه ای استفاده کنید.
زیرا این کار ضمن سادگی یک کار تخصصی به شمار میرود و بهتر است که توسط متخصص این کار صورت بگیرد.
درود و خسته نباشید
ضمن تشکر از توضیحات نصب،سوال داشتم از خدمتتون..
اینکه پارکت لمیت روی موزاییک هم میشه نصب کرد ؟؟ یا حتما باید کاشی یا سرامیک باشه؟؟
درود بر شما ، امکان نصب پارکت لمینت روی موزاییک نیز وجود دارد، لطفا برای توضیحات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.