برخی از فضاها مانند مراکز درمانی و آزمایشگاههای پژوهشی و مکانهایی از این دست، حساسیت بالایی به باکتری، و قارچ و کپک دارند. از آنجایی که اصولا این موارد در کف رشد و نمو پیدا میکنند نوع کفپوشی که برای این فضاها استفاده میشود اهمیت بالایی دارد. به زبان دیگر کفپوش این فضاها باید ویژگیهای خاصی داشته باشد. در این مقاله میخواهیم به معرفی و کاربردهای کفپوش آنتی باکتریال بپردازیم.
کفپوش آنتی باکتریال چیست؟
محیطهای مرطوب و نمور مکان مناسبی برای خانه کردن انواع میکروارگانیسمها مانند قارچها، کپکها، مخمرها و … هستند. این میکروارگانیسمها در این شرایط به سادگی رشد و تکثیر میکنند. این درحالی است که برخی مکانها حساسیت بالایی دارند و از هر نظر باید محیطی کاملا سالم و امن باشند. مکانهایی مانند بیمارستانها و مراکز درمانی که میزان عفونتها و ویروسها در آنجا بالا است. از آنجایی که اصولا این میکروارگانیسمها از کف شروع به رشد میکنند باید در این مکانها از کفپوشهای آنتیباکتریال استفاده شود.
کفپوشهای آنتی باکتریال با حالت یکپارچه و بدون درزی که دارند مانع از رشد و تکثیر میکروارگانیسمها و انواع حشرات میشوند. فناوری این نوع از کفپوشها بر پایهی یونهای نقره است که قدرت پاککنندگی و مقاومت بالایی در برابر انواع آلودگیها و باکتریها دارد.
همانطور که اشاره کردیم کفپوش آنتی باکتریال تفاوت های مهمی با سایر کفپوشها دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
ویژگیهای کفپوش آنتی باکتریال
آنتی باکتریال بودن
همانطور که از اسم این کفپوش مشخص است، مهمترین ویژگی آن آنتی باکتریال بودن است. به این معنی که فرمولاسیون آن به گونهای باشد که امکان رشد و تکثیر هیچ عامل بیماریزایی را ندهد. در واقع آنتی باکتریال بودن به معنای است که کفپوش ضد قارچ، باکتری و کپک باشد. به گونهای که از رشد و تکثیر انواع میکروبها جلوگیری کند.
یکپارچه و بدون درز بودن
ویژگی مهم دیگری که یک کفپوش آنتی باکتریال باید داشته باشد این است که کاملا یکپارچه باشد و هیچگونه درز و شکافی نداشته باشد. زیرا درز و شکافها محلی برای تجمع آلودگیها هستند. ضمن اینکه آب و مایعات به سادگی از درزها به لایهی زیرین کفپوش نفوذ میکند و محیطی دلخواه برای رشد قارچ و کپکها به وجود میآید. پس بدون درز بودن آن مهم است. ضمن اینکه کفپوش آنتیباکتریال باید به طور کامل به کف بچسبد و هیچ فضای خالی برای رشد میکروارگانیسمها به وجود نیاید.
غیرجاذب بودن
کفپوش آنتی باکتریال، کفپوشی غیرجاذب است و به هیچوجه مایعات را جذب خودش نمیکند. در صورتی که آب، مواد ضدعفونیکننده و … روی کفپوش بریزد جذب کفپوش نمیشوند و همانطور باقی میماند تا اینکه کفپوش نظافت و خشک شود.
نظافت آسان و سریع
همانطور که پیشتر اشاره شد کفپوشهای آنتی باکتریال در مکانهای حساس به آلودگی مانند بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرد. از اینرو نحوه و سرعت نظافت آن بسیار مهم است. اینکه بتوان با انواع مواد شوینده و در زمان کم به سادگی کفپوش را نظافت کرد از ویژگیهای منحصربهفرد کفپوش آنتی باکتریال است.
ضد لغزش
این کفپوش در محیطهای حساس و مهم نصب میشود و از این نظر ضد لغزش بودن آن اهمیت بالایی دارد. در محیطهایی مانند بیمارستان، بیماران توانایی کمی دارند و امکان سر خوردن آنها روی کفپوش وجود دارد پس باید به ضد لغزش بودن کفپوش توجه داشت.
مقاومت بالا
مقاوم بودن کفپوش همواره یکی از معیارهای مهم است. کفپوشهای آنتی باکتریال باید در برابر فشار، ضربه، تردد، آب و رطوبت و انواع مایعات مقاومت بالایی داشته باشد. در غیر این صورت خیلی زود دچار آسیب میشود و کارایی خود را از دست میدهد.
کاربردهای کفپوش آنتی باکتریال
این نوع کفپوش به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد بسیار مناسب فضاهای حساس به مواد شیمیایی، بهداشت، رطوبت و … است. این فضاها شامل موارد زیر است:
- مراکز درمانی و بیمارستانها
- صنایع نظامی
- صنایع دارویی
- صنایع شیمیایی و پتروشیمی
- سردخانهها و انبارها
- کشتارگاهها
- کارخانههای تولید و فرآوری گوشت
- آشپزخانههای صنعتی
- مراکز بستهبندی مواد غذایی
- آزمایشگاههای کشاورزی
- سالنهای فرودگاه
مشاورین ما در مجموعه راشین آمادگی پاسخ به سوالات شما عزیزان را دارند.
و میتوانید با فشردن دکمه زیر با ما در ارتباط باشید و مشاوره تخصصی و رایگان دریافت کنید.
کفپوش بیمارستانی
یکی از مهمترین کاربردهای کفپوش آنتی باکتریال در مراکز درمانی و محیطهای بیمارستانی است. محیطهای بیمارستانی، به دلیل وجود بیمارانی با بیماریهای مختلف بسیار حساس هستند. از سوی دیگر میزان تردد روزانهی افراد و تجهیزات پزشکی در آنها زیاد است. به همین دلیل سرعت انتقال بیماریها و رشد قارچها و باکتریها در آن بالاست و در نتیجه نوع کفپوش آن اهمیت پیدا میکند.
کفپوش بیمارستان دقیقا باید ویژگیهای یک کفپوش آنتی باکتریال را داشته باشد. کفپوشی که کاملا ایمن، غیر لغزنده، مقاوم، یکپارچه و بدون درز باشد. به گونهای که ضمن حفاظت سلامت و ایمنی بیماران از تکثیر آلودگیها و ویروسها جلوگیری کند. پس مهم است که در بین انواع کفپوشها، مناسبترین کفپوش برای بیمارستان انتخاب شود.
استانداردهای کفپوش آنتی باکتریال
کفپوشهای آنتی باکتریال با توجه به ویژگیهایی که دارد پس از تولید، از جهات مختلف مورد آزمایش قرار میگیرد. هدف از این کار بررسی استانداردهای آن است. یک کفپوش آنتی باکتریال باید دارای استاندارهای زیر باشد:
- آنتی باکتریال
- ضد حریق و آتشسوزی
- مقاوم در برابر سایش و لغزش
- مقاوم در برابر تردد
- مقاوم در برابر آب و مواد شوینده
از جمله کفپوشهای آنتی باکتریال که کاملا یکپارچه و بدون درز هستند و محیطی کاملا بهداشتی را ایجاد میکنند، اپوکسی و پلی اورتان است. در ادامه به این دو کفپوش به طور کامل میپردازیم.
انواع کفپوش آنتی باکتریال
اپوکسی
کفپوش اپوکسی یک کفپوش آنتی باکتریال است که به دلیل کاربرد بسیارش در مراکز درمانی و بیمارستانها، به کفپوش بیمارستانی نیز معروف است. این کفپوش کاملا یکپارچه و بدون درز است و از این نظر به هیچ وجه امکان نفوذ آب و آلودگی به داخل آن وجود ندارد. همچنین در برابر فرسایش، سایش، مواد شیمیایی و … کاملا مقاوم است. ضمن اینکه از نظافت بسیار آسانی برخوردار است و از این نظر یک کفپوش کاملا بهداشتی به شمار میرود.
پلی اورتان
یکی دیگر از کفپوشهای آنتی باکتریال، پلی یورتان است که با فناوریهای پیشرفته و بر پایهی رزین پلی یورتان تولید میشود. به همین دلیل در برابر حرارت، فشار، مواد شیمیایی و آب کاملا مقاوم هستند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این کفپوش قابلیت کشسانی آن است که باعث افزایش مقاومت آن در برابر ضربه، سایش و پارگی میشود. این کفپوش مانند هر کفپوش آنتی باکتریال دیگری غیرجاذب است و از این نظر در برابر نفوذ مایعات و آب مقاومت بالایی دارد.
قیمت کفپوش آنتی باکتریال
فناوری تولید این نوع از کفپوش در داخل کشور وجود ندارد و به همین دلیل این کفپوش، جزء محصولات واردتی به شمار میرود. از آنجایی که نرخ ارز مدام در حال تغییر است نمیتوان قیمت مشخصی برای این کفپوش خاص معین کرد. به طور کلی قیمت آن تحتتاثیر عوامل زیر متغیر است:
- قیمت مواد اولیه بر پایهی رزین
- متراژ فضای مدنظر
- حجم زیرسازی
- ضخامت کفپوش
- هزینههای نصب
- نوع لایهی روکش و عملکرد آن (آنتی استاتیک یا آنتی باکتریال بودن لایهی پوششی)
- کاربری فضای مدنظر
دنیای کفپوشها دنیای متفاوتی است و هر یک از آنها با توجه به ویژگیهای خاصی که دارند، مناسب یک فضا هستند.
در این بین فضاهایی وجود دارد که به دلیل حساسیت بالا نیاز به کفپوشی خاص و با ویژگیهای منحصربهفرد دارند.
از اینرو کفپوش آنتی باکتریال مناسب فضاهایی با این خصوصیات است. مکانهایی مانند بیمارستانها، آشپزخانههای صنعتی و …
بهترین کفپوش بیمارستان
بیمارستانها جزء محیطهایی به شمار میروند که بهداشت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
این در حالی است که روزانه تردد بسیاری در این مکان صورت میگیرد و امکان سرایت بیماری نیز بالا است.
کفپوش مناسب سالن بدنسازی
انتخاب کفپوش مناسب برای سالن بدنسازی یکی از مهمترین عواملی است که باید قبل از ساختن باشگاه بدنسازی رویایی خود در نظر بگیرید.
انواع کفپوش ساختمانی
یکی از عناصر اصلی هر دکوراسیونی نوع پوشش کف است که این موضوع هنگام خرید، اجاره، نوسازی و بازسازی منزل اهمیت بالایی پیدا میکند.
مطلب مفید بود
ممنون از شما