پارکت لمینت به عنوان یک کفپوش محبوب شناخته می‌شود که امروزه استفاده از آن متداول است. این کفپوش مانند هر محصول دیگری مزایا و معایبی دارد که دانستن آن‌ها منجر به شناخت کامل این محصول و انتخاب درست می‌شود. از این رو مزایا و معایب پارکت لمینت از نکات مهمی است که پیش از خرید این محصول باید بدانید. به دلیل اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم در این مقاله به مزایا و معایب پارکت لمینت بپردازیم.

مزایای پارکت لمینت

پارکت لمینت مزایای گسترده‌ای دارد که از دلایل محبوبیت این کفپوش به شمار می‌روند. در این بخش به طور کامل به این مزایا می‌پردازیم.

  • نصب آسان

از مزایای مهم پارکت لمینت نصب و اجرای آسان آن است. برای نصب این محصول نیاز به ابزار خاصی نیست و تنها با اتصال آن از نقاط کلیک در یکدیگر نصب انجام می‌شوند.

این محصول پس از نصب به سرعت قابل استفاده است و می‌توان وسایل را روی آن چید و هیچ نیازی هم به ساب و لاک ندارد.

  • قابل تعویض و جابه‌جایی

پارکت لمینت به دلیل سیستم خاصی که برای نصب دارد به راحتی قابل جدا شدن است. از این‌رو به سادگی می‌توان آن را  جابه‌جا و تعویض کرد. به همین دلیل هنگام اثاث‌کشی و نقل مکان، امکان جابه‌جایی پارکت لمینت نیز وجود دارد. ضمن این‌که در صورت وارد شدن هر گونه آسیب احتمالی  به هر یک از  تایل‌های پارکت لمینت، به راحتی می‌توان آن را با تایل جدید تعویض کرد.

  • عدم آسیب به کف

پیش از نصب پارکت لمینت زیر آن فومی پهن می‌شود که مانع از وارد شدن آسیب به کف مکان مورد نظر می‌شود. درواقع به دلیل نصب خاص این محصول هیچ نیازی به چسب‌کاری نیست و این عامل مانع از صدمه دیدن کف ساختمان می‌شود.

  • قابل اجرا برای کاربری‌های مختلف

پارکت لمینت به دلیل تنوع در طرح و رنگ و درجه مقاومت‌های مختلف برای کاربری‌های متفاوت قابل اجرا می‌باشد. این محصول از منازل مسکونی تا تجاری، فروشگاهی، دفاتر اداری و … قابل استفاده است.

  • عایق صدا و حرارت

یکی از مشکلاتی که در بسیاری از ساختمان‌ها افراد با آن مواجه هستند، انتقال صدا به طبقات زیرین است. این درحالی است که لمینت با بافت نرم خود و فومی که هنگام نصب زیر آن پهن می‌شود از انتقال صدا به طبقات جلوگیری می‌کند.

همچنین فومی که زیر پارکت لمینت نصب می‌شود و همین‌طور جنس خود این کفپوش مانند عایق صدا و حرارت عمل می‌کند. به این شکل که مانند کفپوش‌های دیگر  سرما و گرما را جذب نمی‌کند و حرارت عادی خودش را حفظ و دمای محیط را متعادل می‌کند. این عامل منجر به صرفه‌جویی در انرژی هم می‌شود.

مزایای پارکت لمینت
  • دوام و طول عمر بالا

در میزان ماندگاری پارکت لمینت، کیفیت، میزان تردد بر روی آن، درجه‌ی سایش و مقاومت آن مهم است. با نگهداری و مراقبت مناسب از پارکت لمینت این کفپوش می‌تواند سال‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

  • مقاومت بالا در برابر آب، رطوبت و خط‌و‌خش

لمینت‌ها از چندین لایه با ویژگی‌های مقاومتی متفاوت ساخته می‌شوند. ضمن این‌که دارای لایه‌ی پوششی هستند که این لایه از آن‌ها در برابر ضربه، ‌ساییدگی، آب و رطوبت مراقبت می‌کند. البته میزان مقاومت لمینت‌ها در برابر موارد یاد شده به کیفیت و درجه‌ی سایش و نوع مراقبت از آن‌ها و میزان مجاورت با موارد آسیب‌زا بستگی دارد.

  • قیمت مناسب

از جمله مزایای قابل توجه‌ی این محصول قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ی آن با توجه به زیبایی و ویژگی‌های خاصش نسبت به سایر کفپوش‌ها است.

  • نظافت آسان

نظافت آسان پارکت لمینت یکی دیگر از مزایای این کفپوش است. برای تمیز کردن پارکت لمینت نیاز به کار خاصی نیست زیرا روکش به کار رفته در این محصول به گونه‌ای است که چرک را به خود جذب نمی‌کند. در نتیجه تنها با یک دستمال نم‌دار و یا با فرچه‌ی نرم جاروبرقی شما می‌توانید پارکت لمینت خود را تمیز کنید.

  • تنوع در طرح و رنگ و طرح

تنوع رنگی و برخورداری از طرح‌های مختلف از مزیت‌های مهم دیگر این محصول به حساب می‌آید. رنگ و طرح متنوع این محصول باعث می‌شود که دامنه‌ی سلیقه‌ای گسترده‌ای را در بر بگیرد. علاوه بر این، تنوع رنگ و طرح از دیگر دلایل استفاده از این کفپوش برای مکان‌های مختلف با کاربری‌های متفاوت است. در واقع این محصول نسبت به سایر کفپوش‌ها از طراحی و رنگ‌بندی‌های منحصربه‌فردی برخوردار است.

  • القا احساس طبیعی

پارکت لمینت از خمیر چوب ساخته می‌شود و نوع طراحی و رنگ‌های آن به گونه‌ای است که شباهت زیادی به چوب طبیعی دارد. به همین دلیل این محصول احساس بودن در طبیعت را القا می‌کند. 

  • سبک و کم وزن

وزن کم و سبک بودن این کفپوش نسبت به دیگر کفپوش‌ها مانند پارکت چوبی و یا سنگ و سرامیک یکی از مزایای دیگر این کفپوش است. وزن کم پارکت لمینت، حمل و نقل، نصب و اجرای آن را آسان می‌کند.

  • آنتی باکتریال و غیرآلرژیک

متریال به کار رفته در پارکت لمینت و روکش خاص آن، این محصول را ضدباکتری و ضد حشره می‌کند. ضمن این‌که کثیفی و چرک به این محصول جذب نمی‌شود، از این نظر مناسب خانه‌هایی است که در آن بچه‌ی کوچک وجود دارد.

معایب پارکت لمینت

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد پارکت لمینت به دلیل مزایای زیادی که دارد امروزه برای مصارف مسکونی و تجاری بسیار استفاده می‌شود. با این حال این کفپوش مانند هر محصول دیگری معایبی هم دارد که آگاهی از آن‌ها شما را در انتخاب درست راهنمایی خواهد کرد. در این بخش قصد داریم به معایب پارکت لمینت بپردازیم.

  • فاصله افتادن بین قطعه های لمینت

یکی از معایب پارکت لمینت ایجاد شکاف و درز بین قطعه های آن به مرور زمان است. این عامل به دلایل متعددی ایجاد می‌شود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

سیستم گرمایشی و سرمایشی در کف

سیتسم گرمایشی در کف ساختمان و عبور لوله‌های آب گرم یکی از دلایل ایجاد شکاف و درز در لمینت است. درواقع حرارت،  نشت آب منجر به متورم شدن لمینت می‌شود و به مرور بین قطعات فاصله ایجاد می‌کند. هر چند که با رشد تکنولوژی، بسیاری از تولیدکننده‌ها با افزایش ضریب انتقال حرارت سعی در برطرف کردن این نقص می‌کنند.

نصب اشتباه

نصب پارکت لمینت آسان و سریع است ولی با این‌حال اگر این کار توسط فرد متخصص صورت نگیرد خسارات جبران‌ناپذیری در بر خواهد داشت. درواقع عدم رعایت اصول نصب و چفت نشدن درست پنل ها در یکدیگر منجر به ایجاد فاصله و شکاف بین تایل‌های لمینت می‌شود.

کیفیت پایین پارکت لمینت

امروزه پارکت لمینت با  برندهای مختلف و کیفیت‌های متفاوت به بازار عرضه می‌شود. از این‌رو هنگام خرید این محصول از کیفیت متریال به کار رفته در آن و سیستم کلیک‌ آن اطمینان حاصل کنید. چون یکی از دلایل ایجاد درز و شکاف بین لمینت‌ها کیفیت پایین محصول است.

رطوبت زیاد

گاهی به دلیل ترکیدگی لوله‌ی آب و یا جمع شدن آب در یک نقطه، لمینت‌ها باد میکند و از یکدیگر باز می‌شوند.

  • عدم مقاومت در برابر رطوبت زیاد

پارکت لمینت از چوب فشرده ساخته می‌شود، به همین دلیل مانند هر محصول چوبی دیگری به رطوبت حساس است. در واقع  یکی از معایب پارکت لمینت نسبت به سایر کفپوش‌ها مانند سنگ و کاشی حساسیت بالای آن‌ها به رطوبت زیاد است. از این‌رو این کفپوش برای مکان‌هایی که در معرض مستقیم رطوبت قرار دارند، پیشنهاد نمی‌شوند.

  • با تغییر دما دچار انبساط و انقباض می‌شود

از معایب دیگری که پارکت لمینت دارد حساسیت آن به تغییرات دمایی است. در تابستان‌ها با افزایش دما لمینت دچار انبساط می‌شود و با تغییر فصل و کاهش دما نیز دچار انقباض می‌شود. این عمل انبساط و انقباض به مرور زمان منجر به باد کردن لمینت و آسیب وارد شدن به آن می‌شود. 

پارکت لمینت
  • غیر قابل شستشو

همان‌طور که در قسمت مزایای پارکت لمینت گفته شد نظافت پارکت لمینت بسیار آسان است. این محصول نیازی به شستشو ندارد و می‌توان با یک دستمال نم‌دار آن را تمیز کرد. در واقع پارکت لمینت به دلیل حساسیتی که به رطوبت دارد غیر قابل شستشو است.

  • رنگ پارکت لمینت

رنگ پارکت لمینت در دکوراسیون نقش زیادی دارد و یکی از چالش‌ها هنگام انتخاب این محصول است. با این‌حال یکی از معایب پارکت لمینت در صورت عدم مراقبت درست از آن از بین رفتن رنگ آن است. از دلایل آن می‌توان به قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، شتشستو با مواد شوینده‌ی متفرقه و کیفیت پایین لمینت اشاره کرد.

  • ایجاد صدا هنگام حرکت

از دیگر معایب این کفپوش می‌توان به صدا هنگام حرکت روی آن باشد. این نقص دلایل متعددی دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کیفیت پایین فوم سایلنت، کلیک‌های ضعیف و بی‌کیفیت لمینت، نظافت نادرست، عدم زیرسازی درست هنگام نصب، جذب شدن آب به لمینت هنگام شستشو و نداشتن پارافین روی کلیک‌ها اشاره کرد.

آگاهی از ویژگی‌ها، مزایا و معایب یک محصول از مواردی است که پیش از خرید، باید به آن توجه داشت. به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم با نگرشی جزئی به بررسی مزایا و معایب پارکت لمینت بپردازیم. 

امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات جامعی در این رابطه به شما بدهیم.

شرکت ایده‌آرای راشین سال‌هاست با تولید، پخش و فروش پارکت لمینت به سراسر کشور سعی در عرضه‌ و ارتقاء کیفیت این محصول در بازار دارد. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت ما محصولات متنوع پارکت لمینت را مشاهده نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره‌ی رایگان نیز می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *