در این مقاله انواع دستگیره درب را توضیح می‌دهیم. دستگیره‌های در یکی از مهمترین وسیله‌ها برای هر محیطی هستند. شاید شما فکر کنید که اهمیت کمتری دارند. اما  باید بدانید که ما ناخواسته و بدون اینکه متوجه باشیم در طول روز بارها و بارها از دستگیره‌ها برای باز و بسته کردن در، استفاده می‌کنیم.

پس حجم کاربردی بالایی دارند و در عین حال هنگام انتخاب باید توجه داشته کنیم که از نظر ظاهری، ظاهر زیبا و شیکی داشته باشند.

دستگیره‌ها طرح و رنگ و مدل‌های مختلفی دارند و از این رو دست شما هنگام خرید و انتخاب کاملا باز است. شما می‌توانید کاملا مطابق سلیقه و دکوراسیون محیط مورد نظر، دستگیره را انتخاب و خریداری کنید.

دستگیره‌ها انواع مختلفی دارند و طبیعتا دارای جنس‌های مختلفی نیز هستند.

مثل: کروم، برنج، استیل و آلیاژهای آهن.

هنگام انتخاب دستگیره درب، حتما علاوه بر زیبایی ظاهری، به مواد سازنده آن نیز توجه کنید. نکته‌ای که در هنگام خرید باید به آن دقت کرد این است که حتما تمامی دستگیره‌های انتخابی از نظر جنس با یک دیگر مطابقت داشته باشند.

دستگیره‌ها نه تنها یک عضو بسیار کاربردی هستند بلکه واقعا در دکوراسیون و زیباتر به نظر رسیدن طراحی داخلی، اهمیت دارند. اگر هنگام انتخاب به ظاهر آن‌ها توجه نشود، می‌تواند در زیبایی در و دکوراسیون خانه‌، خلل ایجاد کند.

 

بررسی انواع دستگیره درب بر اساس کاربرد

دستگیره‌های توپی

این نوع دستگیره‌ها قدیمی هستند و برای خانه‌های قدیمی مناسب هستند. ولی امروز، نیز دستگیره‌های توپی را با روش‌هایی به سبک مدرن هماهنگ می‌کنند که برای استفاده در خانه‌های مدرن نیز مناسب باشند.

دستگیره‌های توپی در انواع مختلفی مثل زبانه‌دار سنتی، زبانه‌دار مدرن و لبه‌دار وجود دارند.

دستگیره درب

دستگیره‌های اهرمی

مدل اهرمی نسبت به دستگیره‌های توپی، رایج ترند و طرفدار بیشتر دارند و مدرن‌تر هستند.

این دستگیره‌ها طرح و نقش‌های بسیار مختلفی دارند و رنگ بندی‌های زیبا، این دستگیره‌ها را برای خریداران بسیار محبوب کرده است.

این دستگیره‌ها انواع مختلفی از قبیل اهرمی پلاک دار و اهرمی دارند.

دستگیره درب

بررسی انواع دستگیره درب بر اساس جنس

جنس دستگیره‌ها خیلی مهم هستند و اگر متریال‌های مختلف را بشناسید، باعث می‌شود تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

1-دستگیره‌های فولادی

دستگیره‌های فولادی ضد زنگ هستند و در برابر ضربه و خوردگی، مقاومت دارند. آن‌ها با دوام هستند و طول عمر زیادی دارند و نگهداری آن‌ها آسان است.

 

2-دستگیره‌های برنزی

این دستگیره‌ها بسیار زیبا و به مرور زمان درخشش آن بیشتر می‌شود و ظاهری شیک دارند.

دستگیره‌های برنز، قابلیت از بین بردن 99 درصد باکتری‌ها را از سطح دارند. چون دستگیره‌ها به طور مداوم در حال استفاده هستند و بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند. دستگیره‌های برنز از همه نظر مناسب هستند.

 

3-دستگیره‌های آلومینیومی

این نوع دستگیره‌ها بسیار سبک هستند و دوام و ماندگاری بالایی دارند. همچنین قابل رنگ آمیزی هستند و شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را رنگ کنید. آن‌ها به دلیل اینکه جنس آلومینیومی دارند پس قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند.

 

4-دستگیره‌های چوبی

این نوع از دستگیره‌ها همانطور که از نام آن‌ها پیداست، کاملا جنس چوبی دارند. معمولا مناسب استفاده برای درب‌های داخلی منزل هستند، مثل درب‌های سرویس بهداشتی، حمام و اتاق خواب.

بهتر است دستگیره‌های چوبی برای فضای بیرونی استفاده نشوند. چون مقاومت و استحکام بالایی ندارند و امکان شکسته شدن دارند.

 

بررسی دستگیره‌ها بر اساس شکل ظاهری

1-دستگیره‌های بیضی شکل

دستگیره‌های اهرمی معمولا به شکل بیضی هستند و لبه های منحنی دارند. دستگیره‌های توپی نیز می‌توانند به حالت بیضی، صیقل داده شوند.

دستگیره‌های بیضی شکل

2-دستگیره‌های گوشه دار

به دستگیره‌های مربعی و مستطیلی، دستگیره‌های گوشه‌دار می‌گویند که معمولا اهرم دستگیره نیز به شکل مستطیل با لبه‌های موج‌دار است.

 

3-دستگیره‌های کلاسیک

مدل کلاسیک از جنس برنج هستند که ظاهر بسیار زیبایی دارند و معمولا اهرم آن‌ها به شکل منحنی است.

 

4-دستگیره‌های منیمال

دستگیره‌های مینیمال بسیار مدرن و امروزی هستند و ظاهری ساده و شیک دارند. معمولا قابی هم پشت آن‌ها وجود ندارد.

 

کلام آخر

سایت راشین در این مقاله انواع دستگیره درب را بررسی کرده است و متوجه شدید  که انواع بسیار مختلفی دارند. بر اساس جنس، شکل و کاربرد دسته‌بندی و جدا می‌شوند.

کمال تشکر را از همراهی شما داریم.

به این مقاله رای دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *