شاید در نگاه اول به نظر برسد که کفپوش زیرزمین اهمیت چندانی ندارد و می‌توان از هر نوع کفپوشی برای این مکان استفاده کرد. ولی واقعیت این است که به دلیل موقعیت خاص زیرزمین و نزدیکی آن به زمین باید حساسیت بیش‌تری برای انتخاب کفپوش مناسب برای زیرزمین داشت. در این مقاله قصد داریم به ویژگی‌ها و انواع آن بپردازیم.

چرا کفپوش زیرزمین اهمیت دارد؟

زیرزمین به دلیل نزدیکی به زمین همیشه مرطوب است. حتی در آب‌وهوای خشک هم کف زیرزمین، رطوبت باقی‌مانده را به شکل بخار خارج می‌کند. ضمن این‌که امکان ورود آب هنگام بارندگی‌های طولانی و شدید به زیرزمین وجود دارد.  با این شرایط توجه به نوع کفپوش برای زیرزمین اهمیت به‌سزایی پیدا می‌کند. درواقع مهم‌ترین مؤلفه‌ی کفپوش مناسب زیرزمین مقاومت آن در برابر رطوبت است.

نکات مورد توجه در انتخاب کفپوش مناسب زیرزمین

لازم است پیش از انتخاب و نصب ، به نکات خاصی توجه کنید تا در نهایت با مشکل خاصی مواجه نشوید.

حواس‌تان باشد که شرایط زیرزمین با سایر بخش‌های خانه متفاوت است و نباید کفپوش یکسانی برای کل خانه انتخاب کنید.
به طور خاص کفپوش های چوبی چشم‌نواز هستند ولی به دلیل حساسیت بالایی که نسبت به رطوبت دارند برای زیرزمین مناسب نیستند.
موکت، فرش و به طور کلی تمامی محصولات پشمی زمانی که در معرض رطوبت قرار می‌گیرند دچار کپک‌زدگی و پوسیدگی می‌شوند. از این نظر برای زیرزمین مناسب نیستند.
بهتر است در زیرزمین کفپوش‌ یک لایه نصب کنید چون کفپوش‌های یکپارچه و تک لایه نسبت به کفپوش‌های چند لایه راحت‌تر خشک می شوند. این درحالی است که کفپوش‌های چندلایه زمانی که در معرض رطوبت قرار می‌گیرند نیاز به مدت زمان زیادی دارند تا لایه به لایه خشک شوند. یک نمونه از کفپوش‌های تک لایه بتن است.
برای نصب کفپوش از چسب ارزان استفاده نکنید بلکه به نوع چسب دقت زیادی کنید و از چسب‌های مخصوص مناطق مرطوب استفاده کنید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.

انواع کفپوش زیرزمین

با توجه به نکاتی که پیش‌تر ارائه شد در این بخش به معرفی انواع کفپوش زیرزمین می‌پردازیم.

وینیل یا پی وی سی کفپوشی نرم و انعطاف‌پذیر است که کاملا ضدآب است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. این کفپوش به شکل رولی، کاشی و تایلی موجود است. و نوع رولی آن بدون درز است و از این نظر کاملا در زیرزمین کاربرد دارد. علاوه بر ضد آب و رطوبت بودن، کفپوش وینیل ارزان و مقرون به صرفه است و حالت گرمی نیز دارد.

مورد دیگری از کفپوش زیرزمین، کاشی وینیل است که از نسل جدید کفپوش‌های وینیل به شمار می‌آید. همچنین نیز از جنس پی وی سی هستند و در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارند. قطعات این کفپوش با کمک چسب کنار یکدیگر نصب می‌شوند. همینطور تفاوت ظاهری کاشی وینیل نسبت به کفپوش‌های معمولی وینیل از ضخامت بیش‌تری برخوردار است.

یکی از مناسب‌ترین و متداول‌ترین کفپوش زیرزمین سرامیک است و جزء کفپوش‌های سخت به شمار می‌رود که ضد رطوبت و ضد جاذب است، از این نظر در زیرزمین کاربرد بسیاری دارد.  طرح و رنگ متنوعی دارد و ضمن این که دچار پوسیدگی و سایش نمی‌شود. ولی با این‌حال سطح این کفپوش در فصل سرد سال دمای پایینی دارد و نیاز به سیستم گرمایش از کف دارد. از دیگر محدودیت‌های سرامیک می‌توان به نصب دشوار آن اشاره کرد.

جزء کفپوش‌های ایده‌آل برای زیرزمین میتوان بتن را به حساب اورد، مخصوصا این‌که کفپوش‌های بتنی امروزی قابلیت رنگ‌‌پذیری دارند. جدای اینکه که کفپوش سختی است در برابر رطوبت نیز مقاومت بالایی دارد. ضمن این‌که بتن نیازی به زیرسازی خاصی ندارد. خب با تمام این‌ها بتن، کفپوش سردی به شمار می‌رود و گرم کردن آن کار بسیار سختی است.

اگر کاربری زیرزمین شما هرآن‌چه غیر از کاربری مسکونی است می‌توانید از کفپوش لاستیکی برای آن استفاده کنید. این کفپوش بیش‌تر مناسب سالن‌های ورزشی، استودیو‌ها، استخرها  و … است. همچنین قیمت مناسبی دارد و نصب آن نیز ساده است زیرا مانند پازل در یکدیگر چفت می‌شوند. حالت نرمی هم دارد و کف زیرزمین را در برابر دما و رطوبت کاملا عایق‌بندی می‌کند.

بدون شک یکی از جذاب‌ترین کفپوش‌ها، پارکت لمینت است ولی استفاده از آن دارای محدودیت است و بستگی زیادی به فضای مدنظر دارد. از آن‌جایی که زیرزمین به عنوان مکانی مرطوب و نمور شناخته می‌شود چندان منطقی نیست که در آن پارکت لمینت نصب شود. با این‌حال اگر زیرسازی مناسبی انجام بگیرد و پس از نصب نیز نهایت دقت حاصل شود شاید بتوان از لمینت برای زیرزمین نیز استفاده کرد.

کفپوش زیرزمین
کفپوش زیرزمین
کفپوش زیرزمین

در نهایت باید گفت که در انتخاب کفپوش مناسب برای زیرزمین خود دقت زیادی کنید تا بعدها پشیمان نشوید. با توجه به تمام نکاتی که گفته شد به این نیز دقت کنید که کاربری زیرزمین شما چیست و کفپوش را متناسب با آن انتخاب کنید.

امیدواریم که این مقاله به شما در دانستن دلیل اهمیت کفپوش زیرزمین کمک کرده باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “بهترین کفپوش زیرزمین

  1. محمد علی گفت:

    درو د و خدا قوت خدمت شما
    سپاس از مطابلی که بیان کردین

    سوالی که داشتم از خدمتتون این هستش که آیا هر کدام از کفپوش هایی که نام بردین ضد خط و خش هم هستن؟؟برای مکان هایی که ماشین الات و دستگاه های صنعتی دارند هم مناسب هستن؟؟؟

    پیشاپیش سپاس از پاسخوگیتون

    1. admin1 گفت:

      درودبر شما دوست عزیز ، این کفپوش ها ضد خط و خش هستند ، در مورد اماکن مورد نظر شما ، پیشنهاد می کنیم مقاله کفپوش های اپوکسی را مطالعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *