بیمارستان‌ها جزء محیط‌هایی به شمار می‌روند که بهداشت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این در حالی است که روزانه تردد بسیاری در این مکان صورت می‌گیرد و امکان سرایت بیماری نیز بالا است. از این رو کفپوشی که در این مکان مورد استفاده قرار می‌گیرد باید استانداردهای خاصی داشته باشد. بهترین کفپوش برای بیمارستان، دارای ویژگی‌های خاصی است که در این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

از هر نوع کفپوشی نمی‌توان برای بیمارستان استفاده کرد. به دلیل حساسیت بالا در محیط‌های بیمارستانی باید کفپوش این محیط ویژگی‌های خاصی داشته باشد که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

  • نظافت آسان

از اولین و مهم‌ترین ویژگی‌های کفپوش بیمارستان، نظافت آسان آن است. نظافت آن اهمیت بسیاری دارد. زیرا در محیط بیمارستان تردد بالا است، انواع آلودگی و ویروس در آن پراکنده است، امکان انتقال و سرایت بیماری بسیار زیاد است. همچنین لکه‌های خون و مواد ضدعفونی‌کننده در محیط بسیار زیاد است. به همین دلایل کفپوش  برای بیمارستان باید به طور مرتب نظافت شود. برای داشتن نظافتی آسان و منظم، کفپوش مناسب  بیمارستان باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. قابل شستشو باشد
  2. در برابر آب و رطوبت مقاوم باشد
  3. در برابر مواد ضدعفونی‌کننده و شوینده‌ها مقاوم باشد
  4. داشتن سطحی صیقلی و صاف و یکپارچه تا نظافت با سرعت بیش‌تری انجام شود.
  5. نفوذناپذیر باشد.
  • مقاومت بالا

از دیگر ویژگی‌های قابل‌توجه کفپوش مناسب  بیمارستان، مقاومت بالای آن است. میزان تردد در این مکان زیاد است و انواع ویلچر، تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات پزشکی بر روی کف تردد می‌کنند. در نتیجه باید بسیار مقاوم و آسیب‌نا‌پذیر باشد. درواقع تحمل بار و فشار از ویژگی‌های اصلی یک کفپوش بیمارستان است.

  • کفپوش بیمارستان باید دارای ویژگی آنتی باکتریال باشد

در محیط‌های بیمارستانی انواع قارچ‌ها، کپک‌ها، باکتری‌ها، مخمرها و… به سادگی امکان رشد و پرورش دارند. از این‌رو برای حفظ بهداشت این محیط لازم است از کفپوشی بهره برد که آنتی‌باکتریال باشد. ضمن این‌که کفپوش‌های آنتی باکتریال به سادگی نیز نظافت می‌شوند. از این‌رو از دیگر ویژگی‌های مهم و اساسی یک کفپوش برای استفاده در بیمارستان آنتی باکتریال بودن آن است. در یک کلام می‌توان گفت که سطح بیمارستان باید با کفپوشی پوشانده شود که امکان رشد قارچ و باکتری در آن وجود نداشته باشد.

  • ویژگی آنتی استاتیک

از جمله تجهیزات مهم پزشکی و بیمارستانی انواع تجهیزاتی است که با ولتاژ بالای برق کار می‌کنند. این تجهیزات یکسری از جریانات و بارهای الکتریکی را در خود ذخیره می‌کنند که باید به شیوه‌ی اصولی تخلیه شوند. در صورتی‌که این بارهای الکتریکی ذخیره شده به شکل اصولی تخلیه نشوند به انسان‌ها و تجهیزات دیگر منتقل می‌شوند و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را ایجاد می‌کنند. بخشی از این جریانات به زمین منتقل می‌شود. از این‌رو بهترین کفپوش بیمارستان، کفپوشی است که دارای مواد رسانا باشد و جریان‌های الکتریکی را به زمین منتقل کند و در خود حفظ نکند. به این ویژگی آنتی استاتیک می‌گویند.

بیمارستان محیطی است که امنیت و آرامش حال بیماران و همراهانشان اهمیت بسیاری دارد.

 برای فراهم کردن محیطی امن و آرام نیاز است تمامی متریال به کار رفته در ساختار بیمارستان بررسی شود

 و مناسب محیط درمانی باشند.

  • یکپارچه باشد

کفپوش مناسب بیمارستان باید یکپارچه باشد و هیچ‌گونه درز و شکافی در آن وجود نداشته باشد. این ویژگی نظافت را آسان می کند. ضمن این‌که امکان رشد قارچ و کپک را کاهش می‌دهد. همین طور از تجمع آلودگی جلوگیری می‌کند

  • غیر جاذب باشد

بهترین کفپوش برای بیمارستان، کفپوشی است که در برابر مواد ضدعفونی، خون، آب و رطوبت نفوذناپذیر باشد و هیچ‌گونه ماده‌ای را در خود جذب نکند.

  • آرامش‌بخش باشد

فضای بیمارستان، محیطی استرس‌زاست و بیماران و خانواده‌های‌شان روزهایی پر از تنش و اضطراب را در این مکان می‌گذرانند. از این‌رو لازم است که در فضای بیمارستان از رنگ‌ها و عناصر آرامش‌بخشی استفاده شود تا فضا از حالت خشک خارج شود.

  • تردد آسان از اصلی ترین ویژگی های کفپوش بیمارستان است

در فضای بیمارستان بیماران زیادی با ویلچر، برانکارد و عصا، جابه‌جا می‌شوند. علاوه بر این پزشکان و پرسنل بیمارستان با سرعت زیاد راه می‌روند. همچنان همراهان بیماران نیز اصولا با سرعت بالا تردد می‌کنند. از این‌رو کفپوش بیمارستان باید به گونه‌ای باشد که تردد آسان و ایمنی را برای افراد فراهم کند.

  • ضد لغزش باشد

با توجه به سرعت بالای تردد و شسشتوی مداوم کف بیمارستان، امکان لیز خوردن افراد وجود دارد. از این‌رو جنس کفپوش باید ضدلغزش باشد و امکان لیز خوردن افراد را به صفر برساند. اصولا کفپوش‌هایی که جنس لاستیکی و یا پلیمری دارند دارای خاصیت ضد لغزش هستند.  

  • عایق صدا

محیط بیمارستان محیط آرامی است. بیماران در حال استراحتند و پرسنل برای انجام کارهای خود به تمرکز بالا نیاز دارند. از سوی دیگر خواه ناخواه در این محیط میزان تردد بسیار بالا است. به این دلایل بهترین کفپوش برای بیمارستان، کفپوشی است که در برابر صدا عایق باشد و صدا را به طبقات زیرین منتقل نکند.

  • نرم و انعطاف‌پذیر باشد

نرم و انعطاف‌پذیر بودن کفپوش  نیز ویژگی مهمی است که نباید موردغفلت قرار گیرد. هرچه کفپوش نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشد جنبه‌ی محافظتی بیش‌تری در برابر افتادن ناگهانی بیماران دارد. 

ضمن این‌که به دلیل تردد بالای پرسنل، هرچه کفپوش نرم باشد کم‌تر دچار درد مفاصل می‌شوند. علاوه بر این زمان افتادن تجهیزانت بر روی زمین نیز آسیبی به آن‌ها وارد نمی‌شود.

  • نصب و تعمیر آسان

این‌که کفپوش در مدت زمان اندک نصب و اجرا شود و قابلیت ترمیم و تعویض داشته باشد، نکته‌ی بسیار مهمی است. زیرا بیمارستان و مراکز درمانی جزء مراکزی هستند که هیچگاه تعطیلی ندارند و همیشه در آن‌ها تردد وجود دارد. در نتیجه باید در مدت زمان کوتاه قابلیت نصب داشته باشد.

  • قیمت مناسب

بیمارستان محیط بزرگی است و دارای بخش‌های مختلفی است که همگی نیازمند کفپوشی مناسب هستند. از این‌رو با توجه به مساحت بالا، نیاز به کفپوش نیز بیش‌تر است. بر این اساس هزینه‌ی نهایی آن اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. در نتیجه می‌توان چنین نتیجه گرفت، کفپوشی مناسب بیمارستان است که علاوه بر داشتن دیگر ویژگی‌ها از قیمت مناسبی نیز برخوردار باشد.

به طور کلی کفپوشی مناسب بیمارستان است که یکسری از الزامات را دربر داشته باشد. درواقع باید مراقبت‌های بهداشتی را افزایش دهد، کارایی را بهبود ببخشد و خطر وارد شدن آسیب به بیماران را کاهش دهد. زمانی می‌توان از یک کفپوش به عنوان بهترین کفپوش برای بیمارستان یاد کرد که در عین نرم و انعطاف‌پذیر بودن مقاوم نیز باشد. 

در واقع نصب و اجرای کفپوش در محیط  بیمارستان کاری کاملا تخصصی است و انتخاب آن نیز به تحقیق و بررسی ویژگی‌ها دارد.

ما در این مقاله سعی کردیم به تمامی ویژگی‌های خاصی که یک کفپوش مناسب بیمارستان باید داشته باشد بپردازیم. امیدواریم که این مقاله به شما در این رابطه کمک کرده باشد.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *