دیوار‌ها به دلیل در برگرفتن بخش زیادی از فضا و جلو چشم بودن نقش زیادی در دکوراسیون فضای مد‌نظر دارند. طراحان، فعالان و تولیدکنندگان صنعت دکوراسیون نیز به این موضوع واقف هستند و از این‌رو روز‌به‌روز انواع دیوارپوش با ویژگی‌های خاصی به بازار عرضه می‌کنند. وجود انواع دیوارپوش ممکن است که شما را در انتخاب دیوارپوش مناسب سردرگم کند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم با بررسی انواع دیوارپوش شما را در انتخاب درست راهنمایی کنیم.

دیوارپوش چیست؟

خیلی ساده می‌توانیم بگوییم که دیوارپوش یا Wall covering به پوششی گفته می‌شود که روی سطح دیوار نصب و اجرا می‌گردد. از نمونه‌های خیلی قدیمی و شناخته شده‌ی دیوارپوش می‌توان به رنگ و کاغذدیواری اشاره کرد. ولی امروزه با رشد تکنولوژی و پیشرفت‌های صنعت دکوراسیون انواع دیوارپوش تولید و به بازار عرضه می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این دیوارپوش‌ها ایجاد نما و جلوه‌ی زیبا است ضمن این‌که منجر به محکم شدن دیوار نیز می‌شود.

هر دیوارپوشی ویژگی‌های خاص خود را دارد و از این‌رو برای هر مکانی مناسب نیستند و لازم است که پیش از خرید به این نکته توجه کنید. همچنین با توجه به نوع، جنس و کیفیت قیمت متفاوتی نیز دارند.

انواع دیوارپوش

امروزه دیوار نقش بسیار زیادی در زیباسازی مکان موردنظر دارد. ازاین‌رو انواع دیوارپوش تولید و به بازار عرضه می‌شود. هر یک از این دیوارپوش‌ها برای مکان خاصی مناسب هستند. به همین‌دلیل نمی‌توان دیوارپوش‌ها را بدون در نظر گرفتن سبک دکوراسیون، سایر وسایل و مبلمان، رنگ و میزان نور محیط انتخاب کرد. در ادامه به طور کامل به هر یک از این دیوارپوش‌ها اشاره می‌کنیم.

        • چوبی

دیوارپوش‌های چوبی جزء محبوب‌ترین دیوارپوش‌ها هستند که به صورت تخته‌های نازک به صورت افقی و عمودی بر روی دیوار نصب می‌شوند. این دیوارپوش دارای طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی است و عایق صدا و حرارت نیز است. از این‌رو یکی از مصارف اصلی آن در خانه‌ها پشت تلویزیون و پشت تخت‌خواب است. دیوارپوش چوبی محیطی گرم و طبیعی و دوست داشتنی ایجاد می‌کند. از مزیت‌های اصلی این دیوارپوش این است که پیش از نصب نیاز به زیرسازی ندارد. همچنین مقاومت بالایی نیز دارد که با انجام یکسری روکش‌های خاص استحکامش بیش‌تر هم می‌شود.

امروزه به دلیل گران بودن چوب، از محصولات جایگزین مانند ام دی اف، لمینت و ترمو وال به جای چوب استفاده می‌شود.

اگر قصد دارید که از این دیوارپوش برای خانه‌ی خود استفاده کنید توجه داشته باشید که در محیط مرطوب دچار پوسیدگی می‌شود. ضمن این‌که نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرد. و جدای از همه‌ی این‌ها به یاد داشته باشید که موریانه دشمن محصولات چوبی است و از این‌رو باید حواس‌تان به این حشرات موذی نیز باشد. 

  • ام دی اف

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد به دلیل گرانی محصولات چوبی از نمونه‌های مشابه آن‌ها استفاده می‌شود. MDF از نمونه محصولاتی است که از خمیر چوب ساخته می‌شود و سپس روکش‌های خاصی بر روی آن ایجاد می‌شود. به همین دلیل دیوارپوش MDF در برابر ضربه و اجسام تیز مقاوم است. ولی مقاومت کمی در برابر آب و رطوبت دارد و از این‌رو برای محیط‌های مرطوب پیشنهاد نمی‌شود. دیوارپوش MDF نسبت به دیوارپوش چوبی مقرون‌ به‌صرفه است و از تنوع رنگی بالایی نیز برخوردار است.

انواع دیوارپوش
  • سنگی

از جمله دیوارپوش‌های پرطرفدار و محبوب می‌توان به دیوارپوش‌های سنگی اشاره کرد. مهم‌ترین ویژگی این دیوارپوش مقاومت بالای آن در برابر ضربه، خراش و رطوبت است. به همین دلیل از طول عمر بالایی برخوردار است. این دیوارپوش برای مناطق مرطوب بسیار مناسب است. همچنین می‌توان از آن برای مکان‌هایی چون سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه که نیاز به شستشوی مداوم دارند استفاده کرد. علاوه ‌براین در مراکز تجاری، درمانی و … بسیار پرکاربرد است. از این دیوارپوش در آن بخش‌هایی از خانه که دید بیش‌تری دارند مانند دیوار پشت تلویزیون، دیوار شومینه و … استفاده می‌شود.

از نمونه دیوارپوش‌های سنگی می‌توان به سنگ آنتیک اشاره کرد که از قرار گرفتن سنگ‌های شکسته و خردشده ایجاد می‌شوند. امروزه به دلیل گران بودن محصولات سنگی انواع سنگ مصنوعی تولید می‌شود که از نمونه‌های بسیار محبوب آن‌ها می‌توان به ماربل شیت اشاره کرد.

  • بتنی

پانل‌های بتنی از دیگر انواع دیوارپوش هستند که به صورت پیش‌ساخته به کار می‌روند. این پانل‌ها دارای طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی هستند. از نمونه‌های متداول آن‌ها می‌توان به پانل‌های تخت و سه بعدی اشاره کرد.

دیوارپوش بتنی از جنس بتن است ولی در ترکیبات آن از مواد متعددی استفاده می‌شود که  منجر به سبک شدن آن می‌شود. ولی با این وجود از مقاومت و استحکام بالایی در برابر ضربه، خط‌وخش، حرارت و رطوبت برخوردار هستند. نصب این دیوارپوش آسان است و به وسیله‌ی چسب صورت می‌گیرد. دیوارپوش بتنی بیش‌تر برای فضاهای مدرن و صنعتی به کار می‌رود و فضایی سرد ایجاد می‌کند.

و اما نکته‌ی آخر در رابطه با این دیوارپوش این است که اگر طرفدار حفظ محیط‌زیست هستید این دیوارپوش گزینه‌ی مناسبی برای شماست. زیرا در تولید آن به هیچ‌وجه از مواد شیمیایی و آلاینده استفاده نمی‌شود.

  • چرمی

دیوارپوش چرمی در بین انواع دیوارپوش جزء دیوارپوش‌های شیک به شمار می‌رود. این دیوارپوش در لابی هتل‌ها و مراکز تجاری، درب سالن‌های همایش مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیوارپوش چرمی بیش از هر چیز منجر به مجلل شدن فضا می‌شود. این دیوارپوش عایق صدا، حرارت و رطوبت است و از این‌نظر بسیار قابل توجه می‌باشد. در منازل مسکونی از این دیوارپوش برای بخش‌های خاصی از خانه مانند دیوار پشت تلویزیون و بخشی از سالن پذیرایی استفاده می‌شود. همچنین به دلیل عایق صدا بودن برای اتاق خواب و  فضای پشت  تخت  بسیار مناسب است.

دیوارپوش چرمی در بازار به شکل رولی، تایلی و پنلی عرضه می‌شود. این دیوارپوش نیاز به نظافت مرتب دارد. دیوارپوش چرمی به دلیل جنس خاصش نرم و ضخیم است و به صورت ضربه‌گیر عمل می‌کند.

انواع دیوارپوش
  • سه بعدی

در معرفی انواع دیوارپوش نباید از دیوارپوش سه‌بعدی غافل شد. این دیوارپوش جزء دیوارپوش‌های نسل جدید به شمار می‌رود که مواد اولیه‌ی آن‌ها می‌تواند بتن، ام دی اف، سلولوز، پی وی سی و کناف باشد. دیوارپوش سه بعدی وزن کمی دارد و به راحتی قابل نصب و اجرا می‌باشد. این دیوارپوش مناسب فضاهایی با سبک مدرن است که با کمی نورپردازی فضایی خاص ایجاد می‌کند. از ویژگی‌های اصلی این دیوارپوش می‌توان به عایق بودن در برابر صدا و حرارت اشاره کرد. ضمن این‌که در برابر آب و آتش نیز مقاومت بالایی دارند. از دیوارپوش سه بعدی برای پوشش دیوار گالری‌ها، بوتیک‌ها و سالن پذیرایی استفاده می‌شود.

  • آلومینیومی

دیوارپوش آلومینیومی نوع دیگری از انواع دیوارپوش است که با سبک دکوراسیون مدرن تناسب دارد. این دیوارپوش از قطعات آلومینیوم کامپوزیت درست می‌شود و دارای ضخامت 4 میلی‌متری است. پشت دیوارپوش آلومینیومی چسب قدرتمندی وجود دارد که نصب آن را آسان می‌کند.

دیوارپوش آلومینیومی طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی دارد که در این بین رنگ‌های طلایی، نقره‌ای و بژ محبوبیت بیش‌تری دارند. این دیوارپوش مناسب ورودی ساختمان و لابی است.

ویژگی‌ مهم و قابل توجه دیوارپوش آلومینیومی مقاومت و استحکام بسیار بالای آن در برابر ضربه، خط‌وخش، رطوبت و حرارت است. ضمن این‌که به دلیل جنس خاصش به سادگی قابل نظافت است.

  • آجری

دیوارپوش آجری از دیگر انواع دیوارپوش است که محبوبیت بالایی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دلایل محبوبیت این دیوارپوش می‌توان به استفاده از آن در انواع سبک‌های دکوراسیون از سبک سنتی گرفته تا مدرن و کلاسیک اشاره کرد. ضمن این‌که دیوارپوش آجری قابلیت رنگ شدن دارد و می‌توان آن را به رنگ دلخواه درآورد و با سایر رنگ‌های دکوراسیون مکان موردنظر منطبق کرد. از این دیوارپوش می‌توان برای دیوار پشت تلویزیون، شومینه، راهروها و بخش‌هایی از سالن پذیرایی استفاده کرد. همچنین به دلیل جوان‌پسند بودن این دیوارپوش در کافه‌ها و رستوران‌ها نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دیوارپوش
  • کاغذ دیواری

دیوارپوش کاغذی که در بازار به کاغذدیواری شناخته می‌شود از متداول‌ترین دیوارپوش‌ها به شمار می‌رود. این دیوارپوش متنوع‌ترین طرح و رنگ را در بین دیوارپوش‌ها داراست. از معایب کاغذدیواری مقاومت پایین آن در برابر آب و رطوبت است. ضمن این‌که پیش از نصب نیاز به زیرسازی و یکدست کردن دیوار دارد.

  • پارچه‌ای

از نمونه‌های انواع دیوارپوش می‌توان به دیوارپوش پارچه‌ای اشاره کرد. مزیت اصلی این دیوارپوش در نصب و اجرای سریع آن و طول عمر بالایش است. ضمن این‌که دیوارپوش پارچه‌ای از الیاف طبیعی ساخته می‌شود و کاملا منطبق با محیط زیست است و آسیبی به آن وارد نمی‌کند. این دیوارپوش مقاومت بالایی در برابر دما و رطوبت دارد و همچنین دارای خاصیت آکوستیک است. ضمن این‌که به سادگی با سایر اجزاء دکوراسیون هماهنگ می‌شود.

  • فایبرگلاس

اگر به دنبال دیوارپوش ضد اشتعال می‌گردید، گزینه‌ی مناسب دیوارپوش فایبرگلاس است که از مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و آتش برخوردار است. این دیوارپوش شامل الیاف شیشه است و از مواد غیرشیمیایی مانند کربنات، سیلیس، کوارتز و دولومیت ساخته می‌شود. از این‌رو دوستدار محیط‌زیست است. این دیوارپوش مانند پارچه از تار و پود متعددی شکل می‌گیرد. از دیگر مزایای دیوارپوش فایبرگلاس می‌توان به طول عمر بالا، نصب آسان و سریع، عدم نیاز به زیرسازی پیش از نصب اشاره کرد. علاوه بر این دیوارپوش فایبرگلاس به دلیل مزایای متعددی که دارد برای مکان‌های مختلف مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی، و درمانی قابل استفاده است. همچنین این دیوارپوش قابل رنگ‌آمیزی است و می‌توان آن را به رنگ دلخواه درآورد. به دلیل ضد رطوبت بودن نیز گزینه‌ی مناسبی برای مکان‌های مرطوب است. جدای از تمامی این عوامل این دیوارپوش به دلیل جنس خاصش عایق صدا است و خاصیت آکوستیک دارد.

  • آکوستیک

دیوارپوش‌ آکوستیک قابلیت جذب صدا را دارد و از این‌رو بسیار مناسب اتاق جلسات، آمفی‌تئاترها و استودیوهای موسیقی است. جنس پوشش‌های آکوستیک از پلی استر و اولفین است و قابلیت جذب صدای زیاد را دارند.

  • پی وی سی

دیوارپوش پی وی سی جزء دیوارپوش‌های بادوام و مقرون به‌صرفه محسوب می‌شود که از طرح و رنگ متنوعی برخوردار است. این دیوارپوش مقاومت بالایی در برابر آب، رطوبت و دما دارد و دارای خاصیت آنتی‌باکتریال است. دیوارپوش پی وی سی به سادگی نصب می‌شود و قابلیت شستشو نیز دارد. از این‌رو در مکان‌های پرتردد مانند فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید و بیمارستان‌ها  بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دیوارپوش
  • شیشه‌ای

دیوارپوش شیشه‌ای جزء آن‌ دسته از انواع دیوارپوش است که با تنوع رنگ و طرح، زیبایی خاص و خیره‌کننده‌ای به فضا می‌بخشد. در منازل مسکونی از این‌ دیوارپوش بیش‌تر در آشپزخانه استفاده می‌شود. در ادارات نیز از آن برای جداسازی فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیوارپوش شیشه‌ای از طیف رنگی متنوعی برخوردار است و با توجه به سلیقه و روحیه‌ی خود می‌توانید از آن استفاده کنید. این دیوارپوش همان‌طور که به سادگی لک برمی‌دارد و کثیف می‌شود، همان‌طور هم از نظافت ساده‌ای برخوردار است.

  • کرنر

دیوارپوش کرنر از جدیدترین و بروزترین انواع دیوارپوش است که به شکل تایل‌های 20 در 20 سانتی‌متر به بازار عرضه می شوند. جنس این دیوارپوش از پلاستیک فشرده است که حالت شفافی مانند شیشه دارد. دیوارپوش کرنر مقاومت بالایی دارد، قابل شستشو است و در برابر اشعه‌ی ایکس مقاوم است و رنگ خود را به سادگی از دست نمی‌دهد. دیوارپوش کرنر قابل استفاده در منازل، هتل‌ها، مراکز تجاری، فروشگاه‌ها و … می‌باشد.

ویژگی قابل توجه این دیوارپوش این است که در ساخت و طراحی آن از اصول هنری استفاده شده است. در واقع با تغییر زاویه‌ی دید، تصویر روی دیوارپوش تغییر می‌کند.

روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

  • فومی

دیوارپوش فومی از جمله دیوارپوش‌های ارزان و مقرون به صرفه‌ای است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دیوارپوش طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی دارد که از محبوب‌ترین طرح‌ها می‌توان به طرح‌های آجری، ساده، چوبی، سنگی اشاره کرد. این دیوارپوش به دلیل نرم و انعطاف‌پذیر بودن برای اتاق کودک و مهدکودک بسیار مناسب است. ضمن این‌که خاصیت آکوستیک دارد و در استودیوهای موسیقی نیز به کار می‌رود.

انواع دیوارپوش
  • کناف

از بروزترین و جدیدترین دیوارپوش‌های موجود در بازار می‌توان به دیوارپوش کناف اشاره کرد. این دیوارپوش ساخته شده از پنل‌های گچی است که روکش کاغذی دارد. دیوارپوش کناف نصب آسانی دارد و به دلیل انعطاف‌پذیر بودن برای بخش‌های قوس‌دار دیوار گزینه‌ی مناسبی است. دیوارپوش کناف در برابر رطوبت، گرما و صدا مقاوم است.

هدف ما در این مقاله آشنا کردن شما با انواع دیوارپوش و بررسی ویژگی‌ها، مزایا و معایب هر یک از آن‌ها بود. شما می‌توانید بر اساس ویژگی‌هایی که اشاره شد و با در نظر گرفتن معیارها و نیازهای  خود دیوارپوش مناسب برای مکان موردنظرتان را انتخاب نمایید. 

با این وجود اگر همچنان بین انواع دیوارپوش سردرگم هستید می‌توانید از کارشناسان ما در ایده‌ آری راشین مشورت بگیرید.  

به این مقاله رای دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *